Estä vesiputkien jäätyminen

Lappeenrannan Energiaverkot muistuttaa kiinteistön vesimittarin, vesikalusteiden ja vesijohtojen suojaamisesta kovalla pakkasella.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Näin suojaat vesimittarisi pakkasella.
Lappeenrannan Energiaverkoilta muistutetaan, että talven kovimmalla pakkaskaudella asukkaiden on hyvä varmistaa kiinteistön vesimittarin ja jäätymisvaarassa olevien vesikalusteiden sekä vesijohtojen suojaamisesta.

Etukäteen kannattaa esimerkiksi huolehtia vesimittaritilan lämmityksestä. Myös laitehuoneiden ovien ilmanvaihtoventtiilit on hyvä sulkea pakkasjakson ajaksi. Myös hanasta voi hillitysti valuttaa pientä vesinoroa, jos sää alkaa vaikuttaa normaalia kylmemmältä.
 
Kovimpina pakkaskausina talven aikana sattuu yleensä useita kiinteistövesijohtojen jäätymisiä ja vesimittareiden rikkoutumisia jäätymisen vuoksi. Jäätyneen vesimittarin vaihto tilataan Lappeenrannan Energiaverkkojen asiakaspalvelusta ja jäätymisestä aiheutuvat kustannukset maksavat kiinteistöt itse.
 
Tarvittaessa veden vikailmoitusnumero palvelee ja neuvoo asiakkaita 24/7, jos vesimittari tai vesiputki ehtii jäätymään. Numero on 020 690 467 (mpm/pvm).
 
YLEn aamutv:ssä tehtiin juttua vuoden 2016 tammikuun alussa varautumisesta vesiputkien jäätymiseen. Katso Omakotiliiton asiantuntijan haastattelu ja YLEn sen pohjalta kokoamat hyvät vinkit YLEn verkkosivuilta.
 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.