Datahub hyödyttää kaikkia

Datahub otetaan Suomessa käyttöön 21.2.2022 alkaen.
Lappeenrannan Energia
|
Tutustu Dtahubin hyötyihin
Asiakkaanamme sinäkin tulet hyötymään datahubista. Täytämme sähkön verkkopalveluyhtiönä kaikki datahubin vaatimukset ja kehitämme nykyisiä online- ja mobiilipalveluitamme entistä paremmiksi. Jatkossa saat helpommin tietoa sähkön sopimuksistasi, kulutuksestasi ja sähkönkäytön kustannuksistasi sekä jopa tulevaisuudessa mahdollisuuksistasi uusiin sähkön palveluihin.

Datahub tulee parantamaan merkittävästi sähkönkäyttäjän eli sinun saamaa palvelua sekä sähkönmyyjien ja sähkön verkkopalvelusta vastaavien osapuolten tiedonvaihtoa ja toimintaa. 

Datahubiin tallennetaan sähkömarkkinalain mukaisesti sähkönkäyttöpaikkaan liittyvää tietoa, kuten käyttöpaikan asiakas- ja kulutustietoa. Järjestelmä nopeuttaa tiedonvaihtoa eri osapuolten välillä, kun tieto on kaikkien siihen oikeutettujen saatavilla tasapuolisesti ja ajantasaisena. Tähän saakka sähkönkäyttöpaikkoihin liittyvät tiedot ovat olleet hajautettuina eri sähkönmyyjien ja jakeluverkkoyhtiöiden järjestelmissä ja tieto niiden välillä on vaihtunut hitaasti.

GSRN-tunnus korvaa nykyiset käyttöpaikkatunnukset

Datahubin myötä siirrytään käyttämään uudenmallisia käyttöpaikkatunnuksia. GSRN-tunnus korvaa vanhat käyttöpaikkatunnukset 21.2.2022 alkaen. Muutoksen yhteydessä jokainen sähkönkäyttöpaikka Suomessa saa yksilöllisen 18 merkin mittaisen GSRN-tunnisteen (Global Service Relation Number).

Uusi määrämuotoinen GSRN-tunnun muodostuu kolmesta osasta; yritystunnisteesta, yksilöllisestä tunnuksesta ja tarkastusnumerosta. Huomioithan, että 21.2.2022 alkaen Lappeenrannan Energiaverkkojen sähkölaskuilla, sopimuspohjilla ja online-palveluissa näytetään vain uusi GSRN-tunnus.

Näin hyödyt Datahubista

1. Saat parempaa ja nopeampaa asiakaspalvelua

Tietojen keskittäminen datahubiin parantaa asiakkaiden saamaa palvelua. Asiointisi sähkön verkkopalvelun asioissa sähkönmyyjäsi kautta tulee olemaan entistä nopeampaa.

2.  Tietosi ovat aina ajantasaiset ja oikeat 

Datahubin toiminta edellyttää, että tiedot löytyvät järjestelmästä oikein. Virheiden määrä vähenee, koska tiedot tallennetaan aina sovitussa muodossa.

3. Tietoturvasi ja yksityisyydensuojasi vahvistuu

Yksityisyydensuoja ja tietoturva ovat erityisen tärkeässä roolissa datahubissa. Tietojen ollessa vain yhdessä paikassa, myös niiden jäljitettävyys helpottuu.

4. Tarkistat omat tietosi helpommin

Mahdollisuus tarkistaa omat tiedot datahubin asiakaspalveluportaalista. Asiakasportaaliin kirjaudutaan käyttämällä suomi.fi -palvelun vahvaa tunnistautumista. Tästä kerromme lisää, kunhan asiakaspalveluportaali avataan.

5. Uusia palveluja tulevaisuudessa hyödynnettäväksesi

Datahub mahdollistaa täysin uudenlaisten palveluiden kehittämisen hyödyksesi tulevaisuudessa esimerkiksi energiansäästöön tai kulutuksen seurantaan. Näitä mahdollisuuksia kehittävät sähkönmyyjät omilla palveluillaan.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.