Sähkön pientuotanto kotitalouksille

Sähkön pientuotanto kasvattaa suosiotaan. Neuvomme ja vinkkaamme, miten voit tuottaa turvallisesti uusiutuvaa sähköä omiin tarpeisiisi.

Sähkön pientuotanto

Uusiutuvaa energiaa kotiin

Sähkön pientuotannon avulla voit tuottaa energiaa oman kotisi energiantarpeisiin. Katso toimintaohjeitamme ja vinkkejä pientuotantosi suunnitteluun. Voit esimerkiksi Väreen kanssa räätälöidä sähkösopimuksesi niin, että tuottamasi aurinkosähkön määrä vähennetään sähkölaskusi loppusummasta.

Sähkön pientuotannon sopimukset ja ehdot

Sähkön pientuotannon sopimukset ja ehdot

Pientuottajana sinun tulee tehdä Lappeenrannan Energiaverkkojen kanssa tuotannon liittymissopimus, mikäli tuotantosi nimellisteho (verkkoon anto) ylittää kulutuksesi nimellistehon (verkosta otto) sekä verkkopalvelusopimus tuotannosta. Tutustu sähköntuotannon liittymisehtoihin, verkkopalveluehtoihin sekä siirtohintoihin. Tutustu myös pientuotannon tuntitason netotukseen.

Suunnitteletko sähkön pientuotantoa? 

Näin liität tuotantolaitoksesi jakeluverkkoon

Suunnitteletko sähkön pientuotantoa? Tuotantolaitoksesi tulee täyttää sille asetetut tekniset vaatimukset ja se tulee kytkeä jakeluverkkoon annettujen ohjeiden mukaisesti. Keräsimme sinulle valmiiksi tuotantolaitoksen liittämiseen tarvittavat dokumentit. Katso ohjeemme tuotantolaitoksesi jakeluverkkoon liittämiseksi.

Lappeenrannan Energia - Myy Sähkösi meille

Myy sähköäsi Väreelle

Pientuottajana sinulla on mahdollisuus sopia ylijäämäsähkön myymisestä Väre Oy:lle. Pientuottajan tuottaman ylijäämäsähkön ostohinnaston löydät 2.1.2019 alkaen Väreen verkkopalvelusta

Lue Verohallinnon sivuilta tiedot Kotitalouden sähköntuotannon tuloverotuksesta.

Väre.fi aurinkopaneelit

Hanki aurinkosähköä kotiisi tai yritykseesi

Valjasta auringon tarjoama energia myös omaan käyttöösi. Osakkuusyhtiömme Väre toimittaa aurinkojärjestelmiä avaimet käteen-toimituksena. Väre ostaa myös ylijäämäsähkösi. Tutustu lisää Väreen aurinkopaketteihin ja tee tilaus suoraan Väreen verkkokaupassa.

Lappeenrannan Energian MinunEnergia ja MinunLiittymä ovat sähköisiä palvelukanaviamme

Asioi sähköisesti

Hoida asioitasi kätevästi maksuttomissa onlinepalveluissamme. MinunEnergia-palvelumme palvelee 24/7 kotisi, kiinteistösi tai mökkisi sähkön ja lämmön sopimus-, lasku- ja kulutusasioissasi sekä veden sopimus- ja kulutustietoasioissasi.

MinunLiittymä-palvelumme palvelee 24/7 sähkön, lämmön ja veden liittymätilauksissasi. Voit sekä tilata uudet liittymät, että tehdä muutoksia olemassa oleviin liittymiin. Voit myös seurata tilauksen etenemistä sähköisesti MinunEnergiassa.

Siirry MinunEnergiaan Siirry MinunLiittymään

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.