Geokätkömme tarina 8

Onnea - löysit kätkömme tarinan ääreen!
Lappeenrannan Energia
|
Saimaassa sijaitsevaa jätevesiverkoston kuntoa tarkastetaan säännöllisesti sukeltamalla.
Tutustu taipalsaarelaisten jäteveden puhdistuksen ja Saimaassa sijaitsevan jätevesiverkoston tarinaan.

Tiesitkö, että taipalsaarelaisten jätevedet puhdistetaan Lappeenrannassa ja ne pumpataan sinne Saimaan pohjassa sijaitsevaa viemäriverkostoa pitkin? 

Taipalsaaren kunnan asukkaiden jätevedet johdetaan siirtoviemäriä pitkin puhdistettavaksi Lappeenrantaan Toikansuon jätevedenpuhdistamolle.  Siirtolinja kulkee Saimaan pohjassa Kuivaketveleeltä Kivisalmeen ja jätevesi kulkee siellä 225 mm paksuisessa viemärijohdossa, joka on sidottu pohjaan betonipainoilla. Taipalsaarelaisen jäteveden siirtämiseen Lappeenrantaan tarvitaan 20 pumppaamoa ja jätevettä kulkee siirtoviemärissä 350-600 kuutiota päivässä vuodenajasta riippuen. Eniten määrään vaikuttavat viemäriverkostoon päätyvät vuotovedet eli vesisateet ja lumien sulamisvedet.

Tiesitkö myös, että Lappeenrannan Energiaverkot tarkastaa kaikki omat Saimaassa sijaitsevat vedenalaiset vesiverkostot - puhtaan ja jäteveden verkostot - säännöllisesti vuosittain.? Yhteensä vedenalaisia verkostoja Saimaassa on yhteensä noin 15 kilometriä ja tarkastussukellukset vaativat erityisosaamista, sillä myös huolto- ja korjaustöitä tehdään poikkeuksellisissa olosuhteissa aina Saimaan vesiensuojelu huomioiden. 

Tulevaisuutemme tavoitteena on palauttaa maailman paras talousvesi takaisin luontoon Suomen puhtaimpana.

lappeenrannanenergia.fi/120

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.