Geokätkömme tarina 6

Onnea - löysit kätkömme tarinan ääreen!
Lappeenrannan Energia
|
Myllypuron vedenottamon tarina - kuvituskuvassa vettä lasketaan lasiin hanasta.
Tutustu Myllypuron vedenottamon tarinaan.

Myllypuron nykyinen vedenottamo on rakennettu vuosina 2007 ja 2008. Vedenottamo on Lappeenrannan Energian tytäryhtiön Lappeenrannan Lämpövoiman ja Imatran kaupungin veden yhteisomistuksessa. Sen kautta vettä toimitetaan niin Lappeenrannan Joutsenon kaupunginosan kuin Imatran alueen asukkaille. Se tuottaa lähes 3 500 kuutiota talousvettä vuorokaudessa arviolta 20 000 asukkaalte ja sieltä lähtevällä putkistolla Joutsenosta Imatralle on yhteismittaa noin 17 kilometriä.

Tiedätkö, mitä kaikkea vedenottamon saaminen alueelle vaatii? Tutumpaa varmasti on, että sijaintipaikan valintaan vaikuttaa alueen kaavatilanne ja maanomistus sekä erilaisten lupien tarve. Vedenottamolle tarvitaankin valtion viranomaisten lupa aluehallintovirastolta tai elinkeino-, liikenne- ja ympäristövirastolta. Tärkeää on myös etukäteen ensin selvittää alueen vesilähteen antoisuuden ja veden laatu – kriteerit talousvedelle ovat Suomessa erittäin vaativat. Myllypuron alueelle laajennettiin entistä Joutsenon kunnan omistamaa vedenottamoa, sillä siellä sijaitsi erinomainen pohjavesialue laajempaankin tarpeeseen.

Olethan myös huomannut, että paikallinen vetemme edustaa maailman parasta suoraan luonnosta tuotettua puhdasta vettä? Voit aina luottaa siihen, että hanasta tuleva talousvetemme on puhdasta ja laatukriteerit täyttävää. Energian verkkosivuilla voit myös tutustua tarkemmin veden laatutietoihin – niitä päivitetään verkkopalveluumme vuosittain.

Nautitaan maailman parhaasta vedestä!

lappeenrannanenergia.fi/120

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.