Energiansäästöviikon tokaluokkalaisten opetuspaketit ehtii tilata 8.9. mennessä!

Lappeenrannan Energialla vietetään energiansäästöviikkoa joka vuosi viikolla 41.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energialla vietetään energiansäästöviikkoa joka vuosi viikolla 41.
Energiansäästöviikko on vuosittain viikolla 41 toistuva kampanja, jonka aikana kiinnitetään huomioita energiansäästöön ja tottumuksiin käyttää energiaa.

Energiansäästöviikko viestii meitä kaikkia koskettavista asioista: kuinka energiaa järkevästi käyttämällä hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme muita ympäristövaikutuksia.

Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja lukuisat keinot tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä niin työpaikoilla, kouluissa, liikenteessä kuin kotonakin.

Tänä vuonna Energiansäästöviikolla vietetään 25. juhlavuotta. Sen kunniaksi kampanjaviikolla kannustetaan erityisesti kaupunkeja ja kuntia energiansäästötekoihin, jotka auttavat ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Olipa kyseessä sitten kuntapäättäjä, kuntajohtaja, virkamies tai kuka tahansa kuntalainen, kannustamme kaikkia kertomaan, mikä on oma maininnan arvoinen #energiateko, jonka aikoo toteuttaa. Tärkeää on muistuttaa, että pienistäkin teoista syntyy suuria säästöjä!

Tutustu tarkemmin juhlavuoden teemaan www.energiateko.fi -sivuilla!

Koulut mukaan Energiansäästöviikolle

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 11.–17.10.2021. Tokaluokkalaiset oppivat silloin energiasta perustietoja ja -taitoja ja koko muu koulu voi osallistua valtakunnallisen Energiansäästöviikon viettoon ja napata koulun energiasyöppöjä.

Hei, kaikki toimii -opetuspaketti 2-luokille

Energiansäästöviikko on erinomainen ajankohta startata energiaopetus alakoulussa. Kampanjaan osallistuvat energiayhtiöt ja energia-alan toimijat tukevat kouluja lahjoittamalla kiitetyn Hei, kaikki toimii -opetuspaketin alueensa tokaluokkalaisille. Materiaalia uusittiin viime vuotisen 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ja sitä on päivitettiin ilmastoteemalla. Tätä materiaalia kannattaa käyttää myös Agenttiseikkailun tukimateriaalina.

Valmiin materiaalin, pelien, leikkien avulla on helppo ottaa haltuun perustiedot energiasta, sen tuotannosta sekä järkevästä käytöstä ja säästämisestä. Paketissa on valmis tuntirunko koko viikoksi. Materiaaleista riittää hyödynnettävää kaikille alakoulun vuosiluokille. Hei, kaikki toimii -paketit toimitetaan Lasten Keskuksesta kouluille ennen valtakunnallista Energiansäästöviikoa, viimeistään viikolla 40.

Opettaja!

Lue miten voit saada maksuttomat Hei, kaikki toimii -opetuspaketit omille tokaluokkalaisillenne

Agenttiseikkailu hyvä jatko Energiansäästöviikolle – ilmoittaudu 30.10. mennessä

Agenttiseikkailu on verkossa 1.–14.11.2021 toteutettava energiansäästökilpailu tokaluokkalaisille, jonka aikana opitaan hauskasti kestävästä kehityksestä ja luonnonvarojen säästämisestä. Agenttiseikkailussa luokat kilpailevat siitä, kuka onnistuu tekemään eniten tehtäviä, joiden avulla muun muassa säästyy energiaa.

Ilmoita luokkasi mukaan agenttiseikkailuun!

Agenttiseikkailu opetuksen tukena:

  • Tukee ympäristöopin opetuksen sisältöjä
  • Oppilaan agenttikortissa on 5 tehtävää, joita suoritetaan 10 päivän ajan
  • Tehtäväaiheet: Sähkö, kierrätys, vesi, ruoka ja liikkuminen
  • Innostaa lapsia toimimaan aktiivisesti myös kotona
  • Tehtävät ovat oppilaille helppoja ja arkisia
  • Kaikkien osallistuneiden luokkien kesken arvotaan pääpalkinto. Palkintoja saa lisäksi viisi pisteiltään parhainta luokkaa. Ilmoitamme palkinnot myöhemmin.


Energiansäästöviikon ja agenttiseikkailun pääjärjestäjänä toimii Motiva.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.