Nyt kelpaa vain paras!

Lappeenrantalaiset ovat tehneet meille suunnittelijoille selväksi, että nyt kelpaa vain paras.
Lappeenrannan Lämpövoima
|
Blogi Hyväristönmäen jätevedenpuhdistamosta
Paras tekniikka, paras käyttövarmuus, paras puhdistustulos. Se on haaste, johon mielellämme vastaamme.

Hankkeen sisältö on tiivistettynä seuraava: Rakennetaan Toikansuolle uusi pääpumppaamo, Hyväristönmäelle uusi jätevedenpuhdistamo ja näiden välille maanalainen siirtolinja eli putkisto, jota pitkin jätevesi pumpataan puhdistamolle.
Nyt on meneillään yleissuunnittelu, jossa valitaan esim. rakennusten ja altaiden paikat ja ulkonäkö, jäteveden käsittelyprosessit ja siirtolinjojen tarkka reitti. Rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2019.

Tällä hetkellä pohdimme uudelle puhdistamolle pumpattavan jätevesivirran hallintaa. Lappeenrannassa päivittäin muodostuva jätevesimäärä – noin 15 000 m3 – peittäisi jalkapallokentän kahden metrin syvyydeltä. Etenkin rankkasateet ja lumien sulaminen voivat kuitenkin moninkertaistaa pumpattavan vesimäärän hyvinkin lyhyessä ajassa.

Uuden pääpumppaamon ja puhdistamon on hoidettava hommansa ilman, että litraakaan jätevettä joudutaan johtamaan käsittelemättömänä vesistöön.

Tarkoitus on tasata suurimpia vesimääriä  ja suunnitella tarvittavat tasaus- ja varoaltaat toiminnan turvaamiseksi. Siirtoputkia on vähintään kaksi rinnakkaista. Pumppaamolle tulee useita varapumppuja ja oma varavoimakone sähkökatkojen varalta.
Näin taataan järjestelmän toiminta kaikissa olosuhteissa.

Järjestelmä suunnitellaan myös mahdollisimman energiatehokkaaksi esim. valitsemalla oikean kokoiset ja tyyppiset pumput sekä reitittämällä siirtolinja mahdollisimman tasaiseen maastoon.

Seuraavassa postauksessa toukokuun loppupuolella kerromme jäteveden käsittelyprosessin valinnasta. Tiesitkö muuten, että jätevettä käsitellään kolmella eri tavalla - mekaanisesti, kemiallisesti ja biologisesti?

Blogin kirjoitti:
Suunnittelupäällikkö Kristian Sahlstedt
Pöyry Finland Oy

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.