Lappeenrannan vesitornin juurelle sijoittuvalle kahvilalle tai ravintolalle haetaan toimijaa

Vesitornin näköalatasanne avataan palvelutuottajan avulla yleisölle kesäkuukausiksi 2022–2026.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan vesitornin juurelle sijoittuvalle kahvilalle tai ravintolalle haetaan toimijaa.
Lappeenrannan vesitorni tunnetaan vesihuollollemme jokapäiväisen tärkeän merkityksensä lisäksi aikanaan tunnetuista perinteistään kaupunkikeskustan kahvilana. Perinteisen kahvilan sijaan Valtakadun varrella sijaitsevalle vesitornille haetaan nyt palvelutuottajaa, joka toteuttaa omalla kustannuksellaan vesitornin maantasolle myyntipisteen kesäkuukausiksi vuosille 2022–2026. Samalla toimija mahdollistaa näköalatasanteen yleisövierailut vesitornissa.

Viime vuosina vesitornin kahvilan avautumisesta on keskusteltu useaan otteeseen eri yhteyksissä. Niin kaupunkilaiset kuin seudun vierailijat pitävät kohdetta merkittävänä maamerkkinä ja kiinnostavana vierailukohteena Lappeenrannan keskustassa. Tähän kysyntään pyritään vastaamaan muutaman vuoden kestoisella matalan kynnyksen hankkeella.

Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Arto Nikkanen kertoo, että hankkeen tavoitteena on päästä avaamaan vesitornin näköalataso kaikille kiinnostuneille kävijöille ja tarjota kotiseudullamme toimivalle yrittäjälle mahdollisuus selvittää matalan riskin pilotointina kahvilan tai ravintolan vetovoimaa vesitornin aidossa ympäristössä.

- Tämä voi mahdollistaa suuremman kehitysprojektin vesitornimme vesihuollolta vapaaksi jäävien tilojen hyödyntämiseen myöhemmin. Mikäli osoittautuu, että liiketoiminnalle on enemmänkin kysyntää ja se kannattaa, mahdollisuudet suuremmalle ja näyttävämmälle konseptille ovat tulevaisuudessa olemassa.

Vesitornin kahvila- ja ravintolapalveluja on tavoitteena olla kaupunkilaisten ja seudulla vierailevien saatavilla kesäkausittain jo tulevana kesänä 1.6.–30.9. sekä vuosien 2023–2026 ajalla 1.5.–30.9.

- Energiaverkkojen toimesta vesitornin näköalatasanteen sisätiloille tehdään kevään aikana pintaremonttia ja tilojen yleisöturvallisuutta parannetaan ennen vesitornin ovien avaamista. Myös vesi- ja sähköliittymien valmistelevat työt vesitornin ympäristössä käynnistyvät lähiaikoina.

Vesitorniin näköalatasanteelle kulku tapahtuu jalkaisin rappusia pitkin, joten kokeilun ajan palvelu ei valitettavasti ole kaikille saavutettava.

- Vesitornin puiston ympäristö tarjoaa jo pelkälle maan tasalla olevalle kahvilalle tai ravintolalle itsessään kesäaikaan upean ja vehreän miljöön, vaikka vesitorniin ylös pääsy jollakin estyisi.

Vesitornin kahvila-ravintolan toimijan haku käynnistyi kilpailutuksella, joka on avoinna 20.4.2022 saakka. Tuleva toimija arvotaan soveltuvuusvaatimukset täyttäneiden hakijoiden kesken. Tutustu toimijahaun ilmoitukseen Lappeenrannan kaupungin tarjouspalvelu.fi-sivustolla.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.