Asukastilaisuus Rauhan biolämpölaitoksen kaavamuutoksesta 1.9.

Myös Lappeenrannan Lämpövoiman edustaja osallistuu asukastilaisuuteen.
Lappeenrannan Lämpövoima
|
Asukastilaisuus Rauhan biolämpölaitoksen kaavamuutoksesta 1.9.
Lappeenrannan kaupunki valmistelee osayleiskaavan päivitystä ja asemakaavaa Joutsenon Rauhan alueen asema- ja yleiskaavoihin. Kaavoituksen tavoitteena on mahdollistaa uuden biolämpölaitoksen sijoittaminen Tiuruniementien varrella sijaitsevalle suunnittelualueelle. Hanketta esitellään torstaina 1.9.2022 klo 17 alkaen Korvenkylän koulun ruokalassa (Harmaakalliontie 2, 55300 Joutseno) järjestettävässä asukastilaisuudessa.

Kaavasuunnittelija Niina Seppäläinen kertoo, että tilaisuudessa kerrotaan kaavamuutosten lähtökohdista, kaavaprosessista ja lämpölaitoksen hankkeesta.

- Tilaisuuden alussa järjestetään yleisesittely, jonka jälkeen voi jäädä keskustelemaan paikalla olevien suunnittelijoiden kanssa itseään kiinnostavista asioista.

Rauhaan toteutettava biolämpölaitos tuottaisi valmistuttuaan kaukolämpöä hakkeella ja vihreällä sähköllä. Sähkön käytön osalta vaihtoehtoina ovat sähkökattila ja ilma-vesilämpöpumppu.

- Lappeenrannan kaupungin ilmasto-ohjelman 2021–2030 päämääränä on toteuttaa Lappeenrannan kaupungin hiilineutraaliustavoitetta vuoteen 2030 mennessä sekä pidemmän aikavalin päästövähennystavoitetta, Seppäläinen kertoo.

Osayleiskaavan rinnalla laaditaan asemakaavan muutosta samalle alueelle. Kaavaprosessit etenevät vaiheittain vireille asettamisesta luonnokseen, ehdotukseen ja hyväksymiseen.

- Haluamme kuulla alueen lähiasukkaita jo heti kaavan alkuvaiheessa ennen kaavaluonnosta, eli nyt on hyvä hetki tulla paikalle vaikuttamaan ja kertomaan omat mielipiteensä, Seppäläinen vinkkaa.

Lue lisää Rauhan biolämpölaitoksen hankkeesta

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.