Energiayhteisöä perustamassa?

Energiayhteisössä nautitaan itse tuottaman energian hyödyistä. Tutustu ohjeisiimme ja neuvoihimme energiayhteisön perustamiseksi. Energiayhteisöpalvelumme on maksuton.

Energiayhteisössä voidaan nyt nauttia itse tuottaman energian hyödyistä.

Mikä on energiayhteisö?

Lainsäädäntö uudistui vuoden 2023 alussa ja nyt taloyhtiöissä asukkaat voivat tuottaa sähköä omaan käyttöön ja pienentää sähkölaskuja. Hyödyntäkää mahdollisuus ja muodostakaa yhdessä kiinteistöön sisäinen energiayhteisö. Energiayhteisön voi perustaa esimerkiksi taloyhtiö, kiinteistöryhmä tai joukko aktiivisia yksityishenkilöitä. Kun olet perustanut taloyhtiöllesi energiayhteisön, välitäthän tiedot alla olevalla lomakkeella energiayhteisöstä tekniseen asiakaspalveluumme.

Energiayhteisön edustaja

Energiayhteisön tiedot

(esim. taloyhtiön tai kiinteistöyhtymän nimi)

(jos kyseessä paikallinen energiayhteisö)

Energiayhteisön ylijäämäsähkön jakotapa

Jako-osuuksien summan oltava 100 %.

Palveluun liitetyt käyttöpaikat
Kirjoita mahdolliset muut lisätiedot
Kannattavuutta pienvoimalan investointiin

Kannattavuutta pienvoimalan investointiin

Aikaisemmin taloyhtiön omaa voimalaitosta, esimerkiksi aurinkopaneeleita, on voitu hyödyntää vain kiinteistösähkön tarpeeseen. Nyt energiayhteisön perustaminen mahdollistaa tuotetun sähkön käyttämisen myös asuntojen ja liiketilojen hyödyksi.

Taloyhtiöihin asennettavien aurinkopaneelien hyöty riippuu paneelien määrän suhteesta kohteen sähkön käyttöön. Suurin hyöty saadaan, jos sähkönkulutus on mahdollisimman suurta kesäaikaan ja keskellä päivää. Taloudellisesti kannattavin vaihtoehto on mitoittaa voimalaitos siten, että tuotantoa voidaan hyödyntää mahdollisimman paljon omaan käyttöön.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.