Energiakauppa

Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energian Energiakauppa 2017
Keskimääräistä lauhempi talvi vaikutti sähkön- ja lämmöntarpeeseen vaikuttaen osittain kokonaismyyntiin. Sähkön tukkuhinta Suomessa oli edelleen alhaisella tasolla. Matala hintataso selittyy normaalia paremmalla vesivuodella, alhaisilla kivihiilen ja öljyn hinnoilla sekä heikolla taloustilanteella ja sähkön kysynnällä. Sähkön siirtohintoihin ja veden hintoihin tehtiin noin 10% korotus vuoden 2017 alussa.

Sähkön kokonaismyynti oli 7,6 % ja kaukolämmön 2,3 % edellisvuotta pienempi. Sähkön markkinahintojen alhaisen tason ja edellisenä vuonna toteutetun hinnoittelumuutoksen seurauksena sähkön myyntitulot pienenivät noin 13,3 %. Myös kaukolämmön myyntituotot pienenivät noin 3,2 % edelliseen vuoteen verrattuna. Muiden tuotteiden myyntitulot olivat kasvussa, vesi + 3,5 %, kaasu + 17,9 % ja sähkön siirto + 8,6 %.

Kaukolämmön julkiset myyntihinnat olivat hieman valtakunnallisen keskiarvon yläpuolella ja sähkön puolestaan käytännössä keskiarvossa. Kaukolämmön CO2-ominaispäästöt olivat ennätykselliset alhaiset ollen n. 73,0 (106,7 edellisvuonna) ton/MWh, kun ominaispäästöjen valtakunnallinen keskiarvo oli n. 149 (154) ton/MWh. Kaukolämmössä biopolttoaineiden osuus oli noin 71,3 (63,2) % kun valtakunnallinen keskiarvo oli 36 (34) %.

Takaisin Vuoden 2017 kohokohtiin

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.