Siivouksen H2 ja O

Lappeenrannan Energia
|
Siivouksen H2 ja O - Elämää&Energiaa - Lappeenrannan Energia
Me Saimaan ympäristössä saamme nauttia ainutlaatuisen puhtaasta talousvedestä. Siivoustyössä puhdas vesi ei pelkästään paranna lopputulosta, vaan se on myös ympäristöystävällisyyden kulmakivi.

Siivous Lappee perustettiin syksyllä 2014, kun toimitusjohtaja Anniina Ervasti aloitti yritystoiminnan yhden hengen siivousfirmana. Reilussa neljässä vuodessa yrityksen kasvu on ollut vauhdikasta. Työntekijöitä on tänä päivänä jo noin 30. Palveluihin Etelä-Karjalassa kuuluvat toimisto-, kiinteistö-, rakennustyömaa- ja kotisiivous.

- Liiketoiminnallemme keskeisellä elementillä, puhtaalla vedellä, on täällä todellinen laatutakuu. Se mahdollistaa tehokkaan ja ympäristöystävällisen puhdistuksen kriittisintäkin puhtautta vaativissa kohteissa, Ervasti kertoo.

Puhdasta ympäristöystävällisesti

- Ympäristömme tarjoaa meille joka päivä erityislaatuista vettä. Se saa kiinnittämään huomiota luonnon ja vesistömme tilaan myös tulevaisuudessa, Ervasti jatkaa: 

- Toimintamme ympäristöystävällisyyteen voimme vaikuttaa uusilla siivoustekniikoilla ja välineillä, jotka säästävät vettä ja energiaa sekä vähentävät kemikaalien käyttöä.

Matala kalkkipitoisuus helpottaa siivousta

Meille on erityisesti eduksi alueemme talousveden matala kalkkipitoisuus.

- Korkeampi kalkkipitoisuus tarkoittaa kovempaa vettä, mikä taas vaatii puhdistuksessa enemmän pesuainetta. Kalkki lisää myös saostumia, joiden liottamiseen tarvitaan vahvempia kemikaaleja, Ervasti muistuttaa.

Paras lopputulos ei edellytä vedellä tai pesuaineilla läträämistä

- Ylläpitosiivouksessa useimmiten pelkkä vedellä pesu riittää. Puhtaan talousveden ansiosta voimme luottaa lopputulokseen myös korkean hygienian kohteissa, esimerkiksi keittiöissä tai terveydenhuollossa. Kemikaaleja käytetään lähinnä pinttyneen lian sekä rasvan liottamiseen, Ervasti jatkaa ja kertoo laadun korvaavan tässäkin tapauksessa määrän: 

- Nyrkkisääntönä meillä pidetään, että ylläpitosiivouksessa siivoojalta kuluu puolessa vuodessa noin litra yleispesuainetta.

- Nykyään puhutaan vedettömästä siivouksesta, jossa pinnat pyyhitään ilman pesuaineita valmiiksi kostutetulla laadukkaalla mikrokuituliinalla, Ervasti kertoo.

Paitsi että vedetön siivous lisää tehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä, se myös kuluttaa vähemmän siivottavia pintoja, siivousvälineitä ja -koneita.

Kodin puhtaanapidossa Ervasti antaa vinkin mikrokuituliinan valintaan:

- Marketeissa myytävät edullisimmat liinat saattavat sisältää mikrokuitua vain pienen osan, jopa alle 10 %. Laadukkaassa liinassa mikrokuitupitoisuus on noin 80 % luokkaa. Siivouksessa eron huomaa selvästi.

Uudet teknologiat vapauttavat puhdistusaineista

Erilaisista kemikaaleista luovutaan vähitellen uusien siivoustekniikoiden kehittyessä.

- Esimerkiksi otsonoitu vesi toimii ympäristöystävällisenä puhdistusaineena, joka sopii erityisesti ikkunoiden pesuun. Otsonoitua vettä käytetään muun muassa vedenpuhdistukseen ja desinfiointiin. Se vaatii kuitenkin oman laitteensa, jonka hankinta on lähitulevaisuuden suunnitelmissa, Ervasti kertoo.

Lappeenrannan Energia ja Siivous Lappee ovat Karjalove-yrityksiä - osa paikallista tarinaa. Karjalove kerää eteläkarjalaisia yrityksiä verkostoitumaan ja kehittämään positiivista yrittäjyysilmapiiriä. Karjalove tunnuksen saanut yritys on eteläkarjalaisomisteinen, paikallista osaamista hyödyntävä, luotettava tekijä, joka tunnetaan laadukkaista tuotteista ja hyvästä palvelusta. Karjalove.fi.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.