Maailman parhaan hanaveden puolesta

Tiesitkö tätä vesihuollosta Suomessa?
Lappeenrannan Energia
|
lappeenrannan-energia-hanavesi
Toimiva vesihuolto on avain yhteiskunnan ja yritystoiminnan kehittymiseen. Puhdas vesi ja sen mahdollistama hygienia ovat myös terveyden ja hyvinvoinnin perusta.

Vesi on olennainen osa Suomea ja suo­malaisuutta. Puhdas hanavesi sekä puh­taat vesistöt ovat yhteistä ja arvokasta kansallisomaisuuttamme, josta voimme olla ylpeitä.

Nostetaan malja hanavedelle!

Vesihuoltolaitokset tekevät laadukkaan hanaveden eteen paljon työtä. Lisäksi vesihuoltolaitokset keräävät ja puhdista­vat tehokkaasti käytetyn hanaveden eli jäteveden ja palauttavat veden takaisin vesistöihin luonnon kiertokulkuun. Veden­ hankintajärjestelmä kattaa koko ketjun vesilähteeltä vedenkäsittelyn kautta vesi­johtoverkostossa tapahtuvaan vedentoi­mitukseen. Vesihuoltolaitokset seuraavat, ohjaavat ja kunnossapitävät järjestelmää ympäri vuorokauden varmistaakseen puhtaan hanaveden jatkuvan toimituksen.

Viestimme suomalaisille puhtaasta hana­vedestä ja annamme hanavedelle sen ansaitseman arvon Vesilaitosyhdistyksen ja viidentoista muun suomalaisen vesi­huoltolaitoksen kanssa. Sen kunniaksi – laske sinäkin hanasta lasillinen raikasta ja puhdasta hanavettä ja nauti malja Suomelle ja hanavedelle!

Vesihuoltomme on korkealla tasolla, mistä kertoo esimerkiksi se, että meillä Suomessa:

Hanavesi on laadukasta eli turvallista, hajutonta, mautonta, väritöntä. Vesilaitokset täyttävät sosiaali-­ ja terveysministeriön veden laadulle asettamat vaati­mukset erinomaisesti.

Hanavesi on edullista. Yksi juomalasillinen maksaa 0,06 senttiä – ämpärillisen saat 3 sentillä! (Lähde: Vesilaitosyhdistys, valtakunnallinen vertailuarvo)

Hanavettä tulee aina. Putki­rikkojen määrä sekä putkirikkojen asukasaika ovat vähentyneet vuodesta 2010. Putkirikkojen asukasaika kuvaa putkirikoista johtuvaa asiakkaiden veden­ katkosten pituutta vuodessa. (Lähde: Vesilaitosyhdistys, Välttämätön vesi -julkaisu)

Suomessa kaikki vesilaitokset toimittivat talousvettä vuonna 2013 yhteensä vuodessa noin 411 778 700 m3/a eli vuorokaudessa 1 128 161 m3/d. Tämän vesimäärä on noin 3 814 Eduskuntatalollista vuodessa. Yhdyskuntien veden­ hankintaan käytetään Suomen uusiutuvista vesivaroista vuotui­sesti kuitenkin vain noin 0,4 %, eli olemme vesimiljonäärejä. (Lähde: SYKE www.ymparisto.fi/ vesihuoltolaitokset ja VVY)

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.