Lämmönjakohuoneiden tarkastukset alkoivat

Lappeenrannan Energia
|
Lämmönjakohuoneiden tarkastukset alkoivat
Kesän aikana pientaloalueilla voi tavata iloisia energialaisia töiden parissa. Paikallinen tiimimme varmistaa, että kaukolämpöjärjestelmät toimivat niin kuin pitää. Tarkastuksista ei aiheudu ylimääräistä vaivaa eikä kustannuksia asiakkaillemme. Jutellaan, kun tavataan!

Jos olet kaukolämmön asiakas, saatat pian saada ovellesi koputuksen tiimiläisemme toimesta.

- Tarkastamme lämmönjakohuoneen, tallennamme tarkastustiedot ja otamme valokuvat verkkotietojärjestelmäämme. Nämä tiedot auttavat meitä tarkastelemaan edelleen laitteiston kuntoa ja huoltotarvetta. Jatkossa pystymme palvelemaan entistä paremmin, kun tiedämme miltä paikan päällä näyttää, Lappeenrannan Energiaverkkojen verkostomestari Janne Kuningas kertoo.

Tarkastusten tarkoituksena on ennen kaikkea lisätä kaukolämmön toimintavarmuutta.

- Varmistamme laitteiston kunnon lisäksi, että kohteessa on optimaaliset olosuhteet. Tulemme suorittamaan lisäksi pienimuotoisia huoltotöitä, mikäli tarkastuksessa näemme sen aiheelliseksi, Kuningas jatkaa.

Mitä tarkastuksessa käydään läpi?

Tarkastuksessa läpikäydään mittauskeskus, putkisto ja venttiilit – eli ne osat, jotka ovat Lappeenrannan Energian vastuulla.

- Pienet huoltotoimet, kuten venttiilien voitelun tai vanhojen automaattisten ilmanpoistolaitteiden poistamisen teemme tarvittaessa saman tien. Muut huomiot lisäämme huoltolistalle ja hoidamme myöhemmin yhteistyössä urakoitsijoiden kanssa, Kuningas kertoo ja jatkaa:

- Tällaisia töitä saattavat olla esimerkiksi lämmönjakohuoneen eristystyöt tai viallisten sulkuventtiilien vaihtaminen. Näillä toimilla varmistamme laitteiston käytettävyyden ja ehkäisemme lämpöhukkaa sekä järjestelmän ylilämpenemistä.

- Eikä tarkastuksesta koidu asiakkaallemme ylimääräistä vaivaa. Se ei välttämättä myöskään edellytä paikan päällä olemista, mikäli pääsy lämmönjakohuoneeseen on muuten järjestetty. Tarvittaessa pyydämme asiakasta ehdottamaan sopivampaa ajankohtaa, Kuningas huomauttaa.

Tarkastuskäynnistä jää asiakkaalle tarkastuskortti, johon on kirjattu ylös toimenpiteet ja mahdolliset huomiot. Sekä tarkastus että korjaus- ja huoltotoimenpiteet ovat asiakkaillemme maksuttomia.

Näin voit itse edesauttaa kaukolämmön toimintavarmuutta

Ennen tarkastuksia on viimeistään hyvä varmistaa lämmönjakohuoneen yleinen siisteys.

- Siisteydellä on suuri merkitys. Pölyjä ei tarvitse pyyhkiä, mutta lämmönjakohuoneen käyttämistä esimerkiksi varastona tulee välttää. Kerääntynyt tavara voi pahimmillaan häiritä lämmönjakolaitteiden toimintaa ja vaikeuttaa huoltotoimenpiteitä, Kuningas muistuttaa. Lisäksi kaukolämmön vuosihuoltosopimus on järkevä valinta. 

- Sen ansiosta voit olla huoletta. Tiedät,  että säädöt ovat optimaaliset ja että kaukolämpö toimii niin kuin pitää. Lisäksi kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön maksuttomat häiriötiedotteet Lappeenrannan Energian verkkosivuilla tai MinunEnergia-palvelussa. Näistä tiimimme tulee muistuttamaan tarkastuksen yhteydessä, Kuningas suosittelee.

Liittyminen MinunEnergia-palveluun on vaivatonta ja maksutonta verkkosivujemme kautta.

Palvelu toimii myös rivi- ja kerrostaloasukkailla. Yhden osoitteen taakse voi lisätä useita yhteystietoja.

- Kun viesti kulkee tekstiviesteillä ja sähköpostilla, tieto saavuttaa asiakkaat nopeasti ja pystymme vähentämään perinteisestä tiedottamisesta aiheutuvaa paperinkulutusta, Kuningas tähdentää.

Energinen tiimimme palvelee mielellään

Tarkastettavia kaukolämpökohteita on Lappeenrannassa yli 3000. Tehtävää varten perehdytettiin kahden hengen tiimi, joka tekee tarkastuksia sekä yhdessä että itsenäisesti. 

- Meillä on iloiset kaverit mukana projektissa. Jos tapaatte tiimiä kaupungilla, nykäiskää rohkeasti hihasta. He kertovat mielellään lisää kaukolämmöstä ja tarkastusprojektista, Kuningas kannustaa tyytyväisenä.

Liity MinunEnergia-palveluun

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.