Kysy kaukolämpöä kotiisi

Kaukolämpöverkkoon liittyminen voi onnistua, vaikka et nyt asuisikaan verkon alueella.
Lappeenrannan Energia
|
Kaukolämpöverkkoon liittyminen voi onnistua, vaikka et nyt asuisikaan verkon alueella.
Lappeenrannan Energian kaukolämpöverkko kattaa jo suuren osan Lappeenrannasta ja Joutsenosta. Jos asut jo kaukolämpöputken varrella, saat kaukolämmön varmasti kotiisi. Muussakin tapauksessa kannattaa kysyä kaukolämpöön liittymisestä, sillä laajennamme verkkoa kiinnostuksen mukaan.

Kaukolämpö on kiinnostava vaihtoehto jo sen ympäristöystävällisyyden vuoksi, sillä Lappeenrannassa se tuotetaan uusiutuvalla energialla. Kaukolämpö on myös huoleton ja vähän huoltoa tarvitseva lämmitystapa ja lämpöä riittää varmasti kaikkina vuodenaikoina.

Verkko laajenee, kun kiinnostuneita löytyy

Tämän artikkelin kartoista näet, minne kaukolämpöverkko joulukuussa 2020 ulottuu Lappeenrannassa ja Joutsenossa. Kaukolämpöön on helppo liittyä, jos asuu jo putken varrella, mutta mitä kannattaa tehdä, jos putki ei vielä ulotu kotisi luo? Verkostopäällikkö Ami Kylliäinen vastaa.

– Kannattaa olla yhteydessä tekniseen myyjäämme Petra Sulkamaan ja kertoa, että olisi kiinnostunut liittymään kaukolämpöverkkoon. Jos samalta alueelta useampi asukas on kiinnostunut, teemme naapurustossa kyselyn, löytyykö muitakin halukkaita. Kun heitä on tarpeeksi, laajennamme kaukolämpöverkon alueelle.

Kannattaa siis olla oma-aloitteisesti yhteydessä Lappeenrannan Energiaan.

Jo muutamakin kiinnostunut voi riittää

On tapauskohtaista, kuinka kauas kaukolämpöverkkoa lähdetään laajentamaan, Kylliäinen kertoo.

– Jos asut korttelissa, jossa on jo kaukolämpöputki, tai saman kadun varrella, kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä. Joskus olemme tehneet jo periaatepäätöksen putken jatkamisesta tiettyyn paikkaan, jolloin rakentaminen voi alkaa jo muutamankin kyselyn perusteella.

Nyrkkisäännöksi Kylliäinen antaa, että jos asut sadan metrin sisällä kaukolämpöputkesta, on hyvät mahdollisuudet, että verkkoa voidaan laajentaa luoksesi. Tapauskohtaisesti laajentaminen voi onnistua kauemmaksikin.

– Lähelle riittää pienempikin määrä halukkaita. Yhtä taloa varten ei kannata lähteä putkea kaivamaan, mutta jo muutama voi olla tarpeeksi.

Nopeimmillaan laajennustyöt voivat alkaa muutaman kuukauden päästä kyselyn tekemisestä – jos talvella tehdään kysely, voi jo kesällä olla valmista.

Jos haluat liittyä kaukolämpöverkkoon, ole yhteydessä tekninen myyjä Petra Sulkamaan, puh. 050 336 9974, petra.sulkama [at] lreoy.fi.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.