Kymmenen jakokaappia maalataan juhlateoksella

Joko olet bongannut taidokkaita maalauksia jakokaapeistamme?
Lappeenrannan Energia
|
Jakokaappimaalaus Ainonkadulla
Juhlavuotemme kunniaksi tilasimme tänä kesänä Kaakon taiteen taiteilijoilta lisää toivottuja maalauksia eteläkarjalaiseen katukuvaan. 120 vuoden tarinaamme on ilmestynyt heidän taiteellisina näkemyksinä sähkön jakokaappeihin eri puolille Lappeenrannan Energiaverkkojen toimialuetta.

Joutsenon keskustasta voit löytää Essi Pitkäsen Energia kasvaa rakkaudesta -teoksen, Lauritsalasta Itsenäisyydenkadulta Saara Reinikaisen Energiset puput, Kimpisen koulukeskuksen vierestä Mari Liimataisen virtaavaa energiaa kuvaavan teoksen sekä Savitaipaleelta ja Lemiltä Vilma Huttusen teoksia. Osasta maalattuja jakokaappien taideteoksia on jo ehtinyt vilahtaa eri somekanavien ryhmissä varsin ihastuttavina kuvina.

Vilma Huttunen suunnitteli omia juhlavuositeemaisia taideteoksiaan Lemille ja Savitaipalelle seuraavasti kuvaten:

- Lemin jakokaappiin suunnittelin metsä-teemaa ja Savitaipaleen kaappiin vedellistä
kuvastoa. Energian ympyrälogo on mielestäni hieno ja graafinen, siksipä luonnoksissa on käytetty
logoa puolittain ja toisen värisenä. Maalauksissa ympyrät viittaavat energian lähteisiin, veteen ja metsään puineen. Metsä-kaapissa ympyrät ovat kuin aurinko ja se viittaa lämpöön.

Katutaiteen bongauksiin runsaasti uutta katseltavaa

Lappeenrannan ydinkeskustan alueella Kirkkokatu 16:n kohdalla puiston laidassa komeilee Anni Kristiinan ihan tuore teos. Myös toinen hänen teoksensa (yllä kuvassa) valmistuu piakkoin Ainonkatu 5:n kohdalle Wolkoffin edustalle.

Teoksia on tuloillaan vielä säävarauksella Valto Käkelän kadulle keskussairaalan parkkipaikan läheisyyteen sekä Koulukatu 14:ään ja Oikokadulle liikenneympyrän lähelle.

- Mikäli maalaukset eivät enää tänä syksynä onnistu, nämä teokset on sovittu maalattavaksi ensi kevään aikana, Kaakon taiteelta kerrotaan.

Kaakon taiteen taiteilijat ovat maalanneet tämän kesän ja syksyn aikana muitakin kuin Lappeenrannan Energiaverkkojen jakokaappeja. Niistä lisätietoa on Kaakon taiteen verkkosivulla.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.