Geokätköt juhlistavat 120-vuotista toimintaamme

Kesän ja syyskuun aikana julkaisemme eri puolilla Lappeenrantaa ja lähikuntia lukuisia geokätköjä.
Lappeenrannan Energia
|
Kesän ja syyskuun aikana julkaisemme eri puolilla Lappeenrantaa ja lähikuntia lukuisia geokätköjä.
Geokätköily on harrastus, jossa liikutaan luonnossa etsimässä geokätköjä GPS-paikannuksen avulla. 120-vuotisjuhliemme kunniaksi julkaisemme eri puolilla Lappeenrantaa ja lähikuntia lukuisia geokätköjä paikoissa, jotka liittyvät Lappeenrannan Energian toimintaan ja historiaan.

Verkostomestari Janne Kuningas kertoo idean geokätköistä syntyneen, koska harrastuksessa yhdistyy luonto ja liikunta.

- Halusimme järjestää juhlavuoden kunniaksi tekemistä Lappeenrannan ja lähikuntien asukkaille ja tehdä samalla toimintaamme tutuksi.

Geokätkön luomiseen liittyy paljon sääntöjä

Geokätköilyssä piilotetaan ja etsitään luonnosta GPS-paikannuksen avulla rasioita eli geokätköjä. Kätkössä voi olla esimerkiksi lokikirja, johon merkitään käynnit ja kätkön paikkaan liittyvää tietoa. Harrastukseen riittää tavallinen älypuhelin ja kätköjen etsimiseen tarvittavat tiedot löytyvät geocaching.com-sivulta.

Monet työntekijöistämme ovat aktiivisia geokätköilijöitä, ja he johdattivat Kuningasta lajin saloihin.

- Ennen kuin ryhdyimme tekemään omia kätköjä, kollegani opasti, kuinka geokätköilyssä toimitaan ja kävimme hänen kanssaan tutustumassa muutamaan kätköön. Sitten teimme porukalla pitkän listan paikoista vesi- ja energiaverkkojen varrelta, joihin kätköjä voisi sijoittaa.

Geokätkön luomiseen liittyy paljon sääntöjä, jotka olivat Kuninkaalle uusia.

- Kaikki alkaa sopivan paikan etsimisellä. Geocaching.com-sivulta pitää tarkastaa, ettei kätkölle suunniteltu paikka ole liian lähellä jo olemassa olevaa kätköä. Kun sopiva paikka on löytynyt, otamme koordinaatit ja toimitamme ne hyväksyttäväksi sivuston vapaaehtoisille valvojille. Paikan hyväksymisen jälkeen viemme kätkön paikalleen, jonka jälkeen kätkö ja sen kuvaus hyväksytään vielä erikseen. Näin varmistetaan, että kaikki menee sääntöjen mukaan.

Geokätköjä laajalla alueella

Geokätköissämme on QR-koodi, jonka kautta voit lukea esimerkiksi kätkön paikkaan liittyvän tarinan Lappeenrannan Energian historiasta tai nykypäivästä. Kuningas kertoo yhden esimerkin.

- Lappeenrannan keskustassa on yksi geokätkö sähköaseman läheisyydessä. Siinä kerrotaan aseman historiasta ja sen roolista sähköverkon toiminnassa.

Nyt geokätköjä on julkaistu jo useampi ja lisää tulee aina syyskuulle saakka, Kuningas lupaa.

- Niitä on tarkoitus levittää koko sille alueelle Lappeenrannassa ja lähikunnissa, jossa Lappeenrannan Energia toimii. Alue on siis hyvin laaja.

Kuningas on ilahtunut siitä, kuinka hyvin geokätköt on otettu vastaan.

- Kävijöitä on ollut laidasta laitaan. Joku on tullut varta vasten etsimään kätköä, toinen taas kesälomalla tutkinut, mitä täältä löytyy, ja onpa muutama käynyt työmatkallakin katsomassa kätkön.

Hän toivookin, että geokätköilijät lähettäisivät asiakaspalvelun kautta palautetta ja toiveita esimerkiksi paikoista, joihin kätköjä voisi piilottaa.

Lue lisää geokätköistämme ja
kuinka voit aloittaa niiden etsimisen:
Kesäkuusta alkaen geokätköillään koko kesä!

Tule vihreään konserttiin ja karnevaaliin

120-vuotisjuhlamme kunniaksi järjestämme ja olemme mukana useissa tapahtumissa. Katso tarkemmat tiedot lappeenrannanenergia.fi/120.

Green Leaf -konsertti su 22.8. Linnoituksen nurmella

Koko perheen maksuttomassa piknik-konsertissa esiintyjinä Sound of Divas, Dark Ride Brothers sekä Rakuunasoittokunnan varusmiesyhtye Hallakko. Konsertin tarjoavat Lappeenrannan kaupungin Green Leaf ja Lappeenrannan Energia.

Greenreality-karnevaali ke 25.8. Kansalaistorilla

Kaupungin järjestämässä Greenreality-verkoston koko perheen tapahtumassa kerromme mm. vihreästä kaukolämmöstä ja puhtaasta vedestä. Ohjelmassa myös esityksiä ja tekemistä kaikenikäisille.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.