Energisiä kuulumisia Yrityskylästä

Kaakkois-Suomen Yrityskylään osallistui tänä lukuvuonna noin 5000 oppilasta.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energia mukana Kaakkois-Suomen yrityskylässä.
Lappeenrannan Energia on ollut mukana Kaakkois-Suomen Yrityskylässä sen alusta asti eli vuodesta 2015. Yrityskylä Kaakkois-Suomi tarjoaa ala- ja yläasteikäisille kokemuksia ja oivalluksia työelämästä, taloudesta ja yrittäjyydestä. Lukuvuosiraportista saatiin jälleen hienoja palautteita ja kommentteja Yrityskylään osallistuneilta oppilailta.

Yrityskylä Kaakkois-Suomi on Nuorten yrittäjyys ja talous NYTin (entinen TAT) kehittämä oppimisen kokonaisuus, jossa oppilaat pääsevät perehtymään työelämään innovatiivisilla tavoilla. Lappeenrannassa toimii sekä kuudesluokkalaisille suunnattu Yrityskylä Alakoulu ja yhdeksäsluokkalaisille tarkoitettu Yrityskylä Yläkoulu.

"Moi! Yritys kylässä oli kivaa. Toivottavasti pääsisin uudestaan. Lappeen rannan energia oli ehkä paras työ paikka." - Yrityskylään osallistunut kuudesluokkalainen

Lappeenrannan Energia Kaakkois-Suomen Yrityskylässä.

Yrityskylissä vieraili tänä lukuvuonna ennätysmäärä lapsia ja nuoria, 55 268 kuudesluokkalaista ja 49 045 yhdeksäsluokkalaista opettajineen, kertoo kumppanuuspäällikkö Suvi Kailio.  Kaakkois-Suomen Yrityskylässä osallistujia oli noin 5000 oppilasta.

- Myönteisillä kokemuksilla voi olla valtava merkitys nuorten käsitykseen työelämästä. Varmistetaan yhdessä, että jokainen nuori kokee, että työelämä on myös häntä varten, toteaa Kailio

"Kaikki yritykset tarvitsevat sähköä. Yhteistyö on tärkeää." - Yrityskylään osallistunut kuudesluokkalainen

Yrityskylässä opitaan sähköstä ja vedestä.

Viestinnän asiantuntija Kirsi Ojapelto kiittää lukuvuoden päätteeksi hyvästä yhteistyöstä kaikkia Kaakkois-Suomen Yrityskylän vetäjiä ja ohjaajia kuin siellä menneen lukuvuoden aikana Energian yrityksessä työskennelleitä koululaisia ja heidän opettajia.

- On mukavaa kuulla aina lukuvuoden jälkeen näitä innostavia palautteita suoraan tulevaisuuden kotiseudun tekijöiltä eli oppilailta. Toivotamme kaikille oikein ansaittua ja energistä kesää ja odotamme mielenkiinnolla syksyä ja seuraavan kumppanuuslukuvuoden käynnistymistä!

Samassa yhteydessä on ilo Energian kauttakin kertoa, että Yrityskylän alakoulun oppimiskokonaisuus uudistuu kesän aikana ja tuleville kuudesluokkalaisille on luvassa nykyistä mielenkiintoisempi oppielämys energian ja veden asioiden parissa.

- Kaikkien alakoulujen kuin yläkoulujen opettajien kesälaitumille terveisiä: seuraavalle lukuvuodelle ennättää ilmoittautua mukaan elokuun loppuun mennessä. Lisätietoja Yrityskylästä ja lukuvuodelle ilmoittautumisesta saa Yrityskylän omilta tat.fi -sivuilta.

Lähteet: tat.fi ja Kaakkois-Suomen Yrityskylän kumppanuusraportti

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.