Avaimet käteen -periaatteella huoleton siirtyminen kaukolämpöön

Kaukolämpöön siirtyminen on asiakkaalle vaivatonta.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energia - Avaimet käteen -palvelu
Kaukolämpöön siirtyminen onnistuu helpoiten Energian avaimet käteen -periaattella. Tällöin asiakkaan ei tarvitse esimerkiksi kilpailuttaa itse LVI-urakoitsijoita. Energia organisoi liittymän ja lämmönjakolaitteiden asentamisen alusta loppuun, jolloin asiakas säästää aikaa ja vaivaa.

Kaukolämpöön siirtymisessä asiakas voi halutessaan pyytää Lappeenrannan Energiaa hoitamaan lämmitystapamuutoksen avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaan tarvitsee vain ilmaista halukkuus kaukolämpöön siirtymisestä, minkä jälkeen liittymän rakentamista aletaan suunnitella Energian toimesta.

– Asiakas voi valita, haluaako käyttääkö avaimet käteen -palvelua vai hoitaa asian itse. Ilman palvelua asiakas hoitaa kilpailutukset ja etsii itselleen sopivan LVI-yrityksen. Avaimet käteen -periaatteella hoidamme koko projektin alusta loppuun. Kun saamme asiakkaalta tiedon, että hän haluaa siirtyä kaukolämpöön, niin aloitamme suunnittelun ja tiedotamme projektin etenemisestä, Lappeenrannan Energian tekninen myyjä Petra Sulkama kertoo.

Palvelu on suunnattu sekä pientaloille että isommille kiinteistöille. Öljylämmityksestä kaukolämpöön vaihtaville pientaloille on tarjolla tällä hetkellä 4 000 euron valtionavustus, jonka avulla lämmitysjärjestelmän uusimisesta tulee entistä kannattavampaa. Avustuksen ansiosta erityisesti pientalot hyötyvät avaimet käteen -palvelusta.

Laadukasta palvelua alusta loppuun

Kaukolämpöön siirtymisen ensimmäinen vaihe alkaa Energialla, kun asiakas kertoo halustaan vaihtaa kaukolämpöön. Ensin tarkistetaan, asuuko asiakas kaukolämpöverkoston varrella tai sellaisella alueella, johon on lähiaikoina tarkoitus rakentaa verkostoa. Seuraavaksi lasketaan liittymän hinta ja tehdään projektille suunnitelma.

– Kun asiakas haluaa vaihtaa esimerkiksi öljylämmityksen tai vanhan kaukolämpölaitteiston uuteen, menemme paikan päälle katsomaan, mikä on tilanne. Teemme suunnitelman ja sovimme aikataulun, minkä jälkeen järjestetään kaukolämpöliittymän kaivutyöt ja putkiston rakentaminen. Kilpailutamme urakoitsijat ja sovimme heidän kanssaan toisiopuolen rakentamisesta, mikä tarkoittaa putkitöitä kaukolämmön mittauskeskukselta siirtimelle ja siirtimeltä kiinteistön käytössä olevaan verkkoon, Lappeenrannan Energiaverkkojen verkostomestari Eero Toivola kertoo.

Suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa

Kaukolämpöön liittyminen kannattaa ottaa huomioon uutta taloa rakentaessa jo suunnitteluvaiheessa. Suunnitelmat kannattaa tehdä jo ennen perustustöiden alkua, jotta aikataulut saadaan sovittua hyvissä ajoin. Lämmitysjärjestelmän uusimisen ja uudisrakentamisen prosessit eroavat hieman toisistaan, sillä uudistalossa ei ole poistettavaa järjestelmää.

– Uudistalossa putkisto voidaan asentaa rakenteisiin jo rakennusvaiheen aikana. Jos kaukolämpöverkostoon liitytään myöhemmin, talon sisällä joudutaan tekemään putkitusta ja poraamaan reikiä seiniin. Uudiskohteessa suunnitelma tulee LVI-suunnittelijalta ja suunnitelmasta nähdään siirtimen ja kaukolämpöputkien paikat. Muissa kohteissa verkostomestari käy paikan päällä katsomassa, mihin putket asennetaan, Toivola sanoo.

Avaimet käteen -palvelu on erittäin vaivaton tapa liittyä kaukolämpöön. Kaukolämmön rakentaminen tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

– Meillä on vuosien kokemus paikallisista urakoitsijoista, joten asiakas säästää vaivaa, kun hänen ei tarvitse itse etsiä heitä. Jokanen kaukolämpökohde on erilainen, jolloin niissä pitää ottaa huomioon eri asioita. Kun ottaa ajoissa yhteyttä ja kyselee, niin asiat hoituvat hienosti, Toivola tiivistää.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.