Ahvenlammen aluesaneerauksella pitkää käyttöikää vesiverkostoille

Joutsenossa valmistunut aluesaneeraus kirvoitti kehuja Ahvenlammen asukkailta.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Lappeenrannan Energia - Ahvenlammen aluesaneeraus
Syyskuussa 2020 valmistuneessa Ahvenlammen aluesaneerauksessa uusittiin vesijohto- ja viemäriverkostoa. Kaikkiaan noin vuoden kestänyt projekti on kerännyt kiitosta asukkailta. Saneerauksen myötä putkiston käyttöikä on pidentynyt sadalla vuodella ja veden laatu on entistä parempaa.

Syksyllä 2019 alkanut Ahvenlammen vesihuollon aluesaneeraus saatiin päätökseen syyskuussa 2020. Saneerauksen kohteena olivat vesijohdot ja jätevesiviemäri, joita uusittiin perinteisesti auki kaivamalla sekä sujuttamalla vanhojen putkien sisään uutta muoviputkea. Vanhat viemärit olivat betoniviemäreitä ja vesijohdot valurautaisia.

Aluesaneerauksen yhteydessä Lappeenrannan Energiaverkot Oy teki paljon yhteistyötä alueen asukkaiden kanssa, sillä vesihuollon linjat kulkivat osittain tonttien läpi.

– Ahvenlammen aluesaneeraus ei ollut aivan perinteinen työmaa, jossa kaivettaisiin vain kadulla. Meidän piti liikkua ja kaivaa myös kiinteistöjen tonteilla, joten oli hienoa, että yhteistyö asukkaiden kanssa sujui hienosti, Lappeenrannan Energiaverkkojen rakennuttaja Ville Relander kertoo.

Saneeraus paransi veden laatua

Vuoden kestänyt saneeraustyö sujui suunnitelmien mukaan. Työn edetessä uusittava alue laajeni hieman alkuperäisestä, mikä puolestaan venytti aikataulua. Suuren hankkeen tuloksena putkissa virtaa entistäkin laadukkaampaa vettä.

– On aina mukavaa saada asukkaiden kannalta kerralla iso alue kuntoon, jolloin projektia ei tarvitse jakaa monelle vuodelle. Asukkaiden palautteen mukaan vesi tulee nyt paremmalla paineella ja laatu on noussut entisestään, Relander sanoo.

Positiivinen kokemus Energiasta

Ahvenlammen asukkaat ovat olleet tyytyväisiä syyskuussa valmistuneeseen aluesaneeraukseen. Ahvenlammen rannalla asuva Kerttu Ahokas kokee tehdyn työn nostavan koko alueen arvoa.

– Olen saanut hyvää palvelua Energialta alusta asti. Jos jotain jouduttiin rikkomaan, kaikki korjattiin ennalleen. Olen jutellut naapureiden kanssa ja heillä on ollut vain hyvää sanottavaa, Ahokas kertoo.

– Työmaahenkilökunnan kanssa kaikki on sujunut enemmän kuin hyvin. Olen aktiivisesti ottanut selvää ja kysellyt heiltä asioista. He ovat vastanneet kysymyksiin hienosti. Kaikki on sujunut viimeisen päälle, Ahokas iloitsee.

Lappeenrannan Energia - Ahvenlampi


Faktoja:

Lappeenrannan Energiaverkoilla on yhteensä noin 1000 km vesihuoltoverkostoa, josta puhtaan veden verkoston osuus on 580 km, jätevesiverkoston osuus 415 km ja jätevesipumppaamoiden määrä 114 kpl. Asiakkaita toimialueen vesihuoltoverkossa on noin 13 300. Vesihuoltoverkkoihin yhtiö investoi tällä hetkellä noin 5 M€ vuodessa.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.