Veden perusmaksut nousevat 1.1.2024

Tiedotamme asiakkaitamme hinnankorotuksesta myös asiakaskohtaisella tiedotteella.
Lappeenrannan Energia
|
Veden perusmaksut nousevat 1.1.2024
Veden hintoja korotetaan vuodenvaihteesta alkaen. Veden hinnankorotus koskee veden ja jäteveden perusmaksuja. Veden käyttömaksut säilyvät ennallaan. Korotuksen vaikutus esimerkiksi kotitalousasiakkaan veden kokonaismaksuihin on keskimäärin 7 prosenttia vuositasolla.

Perusmaksujen korotuksilla katetaan vesihuoltoverkostojen ylläpito- ja investointikustannuksia. Lisäksi energiakriisistä ja siitä seuranneesta inflaatiosta aiheutunut yleisen kustannustason nousulla on ollut vaikutuksensa vesihuollon kiinteisiin kustannuksiin.

Puhtaan veden ja jäteveden verkostojen investointeihin on budjetoitu ensi vuodelle 4,6 M€. Investointien avulla turvataan vesihuollon toimitusvarmuus tulevaisuudessa ja edistetään etäluettavien vesimittareiden käyttöönottoa veden käyttöpaikoilla asiakkaidemme kiinteistöissä.

Vesimittareiden vaihto etäluettavaksi mahdollistaa veden käytön toteumaperusteiseen laskutukseen siirtymisen ja parantaa tulevaisuudessa mahdollisten vuotojen havainnointia asiakkaidemme veden käyttöpaikoilla. Etäluennasta saatava mittaustieto luo myös mahdollisuuksia hyödyntää entistä enemmän dataa verkostojen ylläpidon ja kehityksen tukena.

Toimitamme maailman parasta hanavettä, joka on tutkitusti puhdasta ja maultaan poikkeuksellisen raikasta. Euroopan moderneimman tulevan uuden jäteveden puhdistamon myötä luontoon palautuva vesi on Suomen puhtainta.

Tutustu veden uuteen hinnastoon 1.1.2024 alkaen.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.