Varaudumme tuulimyrskyn ja tykkylumen vaikutuksiin

Nyt on hyvä hetki kotitalouksissa varautua myrskytuulen aiheuttamiin sähkökatkoihin.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energiaverkot varautuu lumimyräkän vaikutuksiin Etelä-Karjalassa.
lmatieteenlaitoksen sääennuste ennustaa voimakasta idän ja koillisen välistä tuulta ensi yölle 12.-13.12. saakka. Tuulenpuuskien ennustetaan olevan Etelä-Karjalassa paikoin 16-18 m/s. Tykkylumen vaikutukset sähköverkkoihin voivat olla mahdollisia. Lappeenrannan Energiaverkot on varautunut Enervan ja Elveran kanssa sähköverkon vikojen korjaukseen. Sääennustetta ja sähköverkon tilaa seurataan tiivisti kohotetussa valmiudessa.

Asiakkailta pyydetään malttia yhteydenotoissa sähkökatkojen alkuvaiheessa. Vikapalvelunumeroon 020 690 401 (pmp/pvm) kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun tai katkenneen sähköjohdon. Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti. 

Tilaa sähkön häiriöviesti jo hyvän sään aikana

Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen online-palvelusta osoitteessa minunenergia.fi.

Häiriötilannetta voi seurata netistä

Sähkön häiriötilannetta voi halutessaan seurata Energiaverkkojen omalta sähkön häiriökartalta. Vinkkejä ja neuvoja sähkökatkotilanteeseen saa myös Ohjeet ja vinkit -sivustoltamme.
 
Sivustolla on myös ohjeet sähkön häiriötekstiviestien tilaamiseen joko matkapuhelimeen tai sähköpostiin online-palvelumme MinunEnergian kautta.  

Tiedotamme tilanteesta verkkosivuilla ja somessa

Lappeenrannan Energiaverkot viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista säännöllisesti verkkosivuillaan ja somekanaviensa Facebookin (facebook.com/lappeenrannanenergiaoy/)  ja Twitterin (twitter.com/LREnergia) välityksellä.

Seuraa sääennustetta ja myrskyn vaikutuksia valtakunnallisesti

Ilmatieteenlaitos päivittää voimassa olevaa säävaroitusta ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilla. Valtakunnallista sähköhäiriöiden tilannetta voi seurata Energiateollisuuden häiriökartalta.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.