Uusi jälkikäsittelyrakennus hahmottuu Toikansuon puhdistamolla

Lappeenrannan Lämpövoiman Toikansuon jätevedenpuhdistamon uusi prosessivaihe etenee aikataulussaan.
Lappeenrannan Energia
|
Ilmakuva Toikansuon jätevedenpuhdistamolta.
Jäteveden puhdistustulosta tehostava tertiäärihanke etenee parhaillaan maanpinnan tasolta ylöspäin. Kuutostietä ohi ajaessa Toikansuon puhdistamon kohdalla voi havaita, että rakennustyömaalla on nyt pystyssä uuden jälkisuodatusrakennuksen teräsrunko.

Vesi- ja ympäristöpäällikkö Riitta Moisio kertoo, että uusi rakennus kattaa maan alla olevat betoniset altaat, joihin kaksi rinnakkain toimivaa kiekkosuodatinlaitetta asennetaan.

- Rakennukseen sijoitetaan kaksi rinnakkain toimivaa kiekkosuodatinta, jotka asennetaan omiin altaisiinsa.  Kiekkosuodattimet tulossa työmaalle joulukuussa ja ne nostetaan paikoilleen nosturiautoilla.

Kiekkosuodattimet uuteen tehokkaaseen puhdistusprosessiin toimittaa Hyxo ja niitä ohjataan Mipron automaatiojärjestelmällä.

- Suodatinlaitteiden toimintaa voidaan seurata ja ohjata myös kaukovalvonnan kautta, kun ne liitetään laitoksella olevaan prosessiautomaatiojärjestelmään.

Toikansuon jätevedenpuhdistamon uusi prosessivaiheen urakka on tarkoitus valmistua ensi vuoden toukokuussa. Tämä neljäs vaihe eli jäteveden jälkisuodatus tulee varmentamaan jätevedenpuhdistamon puhdistustulosta nykyisten mekaanisen, kemiallisen ja biologisen vaiheiden lisäksi.

- Kyseisellä tertiäärisuodatuksella nykyisestä puhdistetusta jätevedestä saadaan poistettua vielä lisää kiintoainetta ja sen mukana purkuvesistöä kuormittavaa fosforiravinnetta, vesi- ja ympäristöpäällikkö tarkentaa.

Lappeenrannan Energian tavoitteena on palauttaa maailman paras talousvesi takaisin luontoon Suomen puhtaimpana.

Lue myös: Puhdistetusta jätevedestä entistä puhtaampaa 

Toikansuon jätevedenpuhdistamon uuden puhdistusprosessin rakennuksen runko näkyy kuutostielle.

Toikansuon jätevedenpuhdistamon uuden prosessivaiheen rakennuksen teräsrunko on noussut Kuutostien reunalle.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.