Tuomme uutta Värettä energiakentälle

Lappeenrannan Energia
|
Kuvassa Pia Laakkonen Lappeenrannan Energialta.
Kun neljä merkittävää kotimaista energiayhtiötä yhdistää voimansa asiakkaidensa toiveita kuunnellen, syntyy täysin uudenlainen energiapalveluyritys Väre, jolla on aloittaessaan yli 250 000 asiakasta ja katse vahvasti tulevaisuudessa.

Sähkösopimukset siirtyvät uuteen palveluyhtiöön

Lappeenrannan Energia, Jyväskylän Energia, Savon Voima ja Kuopion Energia allekirjoittivat perustamissopimuksen yhteisestä sähkönmyynti- ja energiapalveluyhtiöstä kesäkuussa. Tästä syntyi Väre, juuriltaan paikallinen, mutta kasvutavoitteellaan Suomen suurimpien toimijoiden joukkoon tähtäävä valtakunnallinen energiayhtiö.

Lappeenrannan Energian sähkönmyynti ja sitä tukevat liiketoiminnot siirtyvät 1.1.2019 Väreelle, joten Energian kuluttaja- ja yritysasiakkaiden sähkönmyyntisopimukset siirtyvät automaattisesti Väreen nimiin. Lappeenrannan Energiakaupan johtaja Pia Laakkonen kertoo, että sopimukset siirtyvät uuteen yhtiöön entisin ehdoin, eikä tuleva muutos ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

– Kaikki sähkönmyynnin asiakkaat saavat postitse kirjeen muutoksesta. Lappeenrannan Energian muut liiketoiminnot, kuten sähkönsiirron, lämmön ja vesihuollon palvelut pysyvät ennallaan ja niihin ei tule muutoksia.


Muutos vaikuttaa sähkön laskutukseen


Lappeenrannan Energia lähettää laskun asiakkailleen tammikuussa ja Väre alkaa lähettää omia laskuja 1.2.2019 alkaen, jonka jälkeen kaikki Väreen asiakkaat saavat sähkönsiirron ja -myynnin laskut omina erillisinä laskuinaan.

– Muutos ei koske asiakkaiden sähköverkkosopimuksia tai -laskutusta, vaan ne jatkuvat ennallaan nykyisissä asiakkaiden sähköverkkoyhtiöissä eli Lappeenrannan, Lemin, Taipalsaaren ja Savitaipaleen asiakkaillamme Lappeenrannan Energiaverkoissa.

Väreen sähkön myynnin laskuilla 1.2.2019. alkaen maksun vastaanottajayritys ja tilinumero muuttuvat. Laakkosen mukaan tämä saattaa vaatia asiakkailta toimenpiteitä suoramaksu- ja e-laskusopimuksiin.


– Vaadittavissa toimenpiteissä on pankkikohtaisia eroja, joista kerromme lisää sähkönmyynnin asiakkaillemme lähetettävässä kirjeessä.


Sähkönmyynnin sopimus- ja kulutustiedot näkyvät MinunEnergiassa joulukuun 2018 loppuun asti.  Tammikuusta 2019 alkaen sähkönmyynnin asiakkaat voivat tarkastella tietojaan Väreen Väppi-palvelusta.

Väre on asiakkaidensa näköinen

Värettä on rakennettu suurella sydämellä kesästä lähtien kunkin osakasyhtiön henkilöstöä ja asiakkaita kuunnellen ja mukaan osallistaen. Kun halutaan olla aidosti asiakasta tunteva ja asiakkaan tarpeita ymmärtävä toimija, on paras asiantuntija silloin asiakas itse. Väre ei tyydy olemaan perinteinen kasvoton sähkönmyyntiyhtiö, vaan toimialaa ravisteleva palveluyritys, joka rakentaa sujuvampaa arkea yhdessä asiakkaidensa ja kumppaniensa kanssa.

Asiakkaat on otettu mukaan yhtiön kehittämiseen jo alkumetreillä ja hyväksi koettua asiakasraatia hyödynnetään jatkossakin.

– Kiitos kaikille asiakkaillemme, jotka otitte osaa tärkeään kyselyyn siitä, mitä uudenlaiselta energiapalveluyritykseltä toivotaan – vastauksia saimme kiitettävät 1700 kappaletta, Laakkonen vahvistaa.


Tulevaan muutokseen suhtaudutaan asiakkaiden keskuudessa varsin myönteisesti. Itsekin uuteen yhtiöön siirtyvä Laakkonen kertoo, että enemmistö asiakasraatiin osallistuneista uskoo asiakaskokemuksen paranevan uuden yhtiön myötä.


– Asiakkaamme pitävät erityisen tärkeänä, että uusi yhtiö pysyy kotimaisena ja valtakunnallisuudestaan huolimatta läheisenä ja joustavana. Paras asiakaskokemus syntyy asiakkaiden mukaan luotettavasta palvelusta, sujuvasta asioinnista. selkeistä sopimuksista ja laskutuksesta sekä siitä, että pitkäaikaisesta asiakkuudesta palkitaan.


Myös kattavat online- ja mobiilipalvelut sekä ympäristöystävällisten ja innovatiivisten energiapalveluiden tarjonta ovat asioita, joita Väreeltä odotetaan.

HYVÄ TIETÄÄ
Väreellä on aloittaessaan noin 250 000 asiakasta ja se työllistää 40 energia-alan ammattilaista Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Jyväskylässä.
• Yhtiön kotipaikka on Kuopio ja toimitusjohtajaksi on nimetty 1.9.2018 Juha Keski-Karhu.
• Väreen toiminta on valtakunnallista eivätkä palvelut ole sidottuja toimipaikkoihin. Yhtiö panostaa vahvasti verkko- ja mobiiliasiointiin.
• Lappeenrannan Energia omistaa 16,5 prosentin osuuden Väre Energia Oy:stä.
• Muutos ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä, vaan sähkönmyyntisopimukset siirtyvät automaattisesti Väreen nimiin ja jatkuvat entisellään.
• Lappeenrannan Energian muut liiketoiminnot, kuten sähkönsiirron, lämmön ja vesihuollon palvelut pysyvät ennallaan.
• Sähköverkkoon ja sähkönsiirtoon liittyvissä asioissa ja laskutuksessa palvelee entiseen tapaan jakeluverkkoyhtiösi. Muutos ei vaikuta verkkoyhtiön palveluihin tai hintoihin.
• Väre on aloittaessaan Suomen neljänneksi suurin sähkönmyyntiyhtiö, joten se mahdollistaa aiempaa vahvemmat resurssit monipuolisten ja modernien palvelujen kehittämiseen. Tästä muodostuu kustannushyötyjä ja etua myös sen asiakkaillemme.

Tiedotimme tarkemmin sähkönmyyntisopimuksien siirtymisestä Väreelle 1.1.2019 alkaen. 

Tutustu Väreeseen: väre.fi
 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.