Taloyhtiöitä kutsutaan omaan foorumiin Lappeenrannassa

Foorumin tavoitteena on järjestää yhteisiä koulutuksia ja infoja energiatehokkuudesta ja energiaremonteista.
Lappeenrannan Energia
|
Taloyhtiöfoorumien toiminta on käynnistynyt Lappeenrannassa Etelä-Karjalaan energianeuvonnan avustuksella.
Taloyhtiöfoorumien toiminta on käynnistynyt Lappeenrannassa seudullisen energianeuvonnan avustuksella. Foorumin tavoitteena on muodostaa yhteinen verkosto samankaltaisille taloyhtiöille. Yhteistyöllä järjestetään muun muassa koulutuksia ja infoja energiatehokkuudesta ja energiaremonteista. Foorumin verkosto on avoin kenelle tahansa taloyhtiön edustajalle, hallituksen jäsenelle kuin yksittäiselle asukkaalle.

Foorumi verkottaa yhteen saman ikäisiä ja kokoisia taloyhtiöitä, naapuriyhtiöitä ja energiatehokkuussuunnitelmia tekeviä taloyhtiöitä.

- Foorumin toiminnan myötä tavoittelemme niin yksittäisten kiinteistöjen kuin koko asuinalueen yhteistyötä, kertoo energianeuvoja Tanja Nyholm Lappeenrannan kaupungilta.

Muualla Suomessa on taloyhtiöfoorumeista jo hyvää kokemusta. Hyvät käytännöt ja kokemukset kannattaa jakaa naapuritalojen kesken.

- Foorumeista on saatu hyötyä esimerkiksi kokemuksien vertailusta kiinteistöjen käyttämistä palveluista. On myös positiivisia kokemuksia yhteisistä palveluhankinnoista ja jopa useamman kiinteistön yhteisistä korjaushankkeista.

Jo esittelytilaisuudessa syntyi 1. foorumi

Nyholm kertoo, että ensimmäisessä taloyhtiökampanjan esittelytilaisuudessa 4. helmikuuta huomattiin, että vertaistukea ja kokemusten vaihtoa, niin onnistuneista kuin ei niin onnistuneista toimenpiteistä kaivataan.

- Lisäksi todettiin, että yhdessä tehdessä voidaan myös saavuttaa rahallista hyötyä. Ensimmäisessä tapaamisessa tammikuussa saimme jo muodostettua 1. foorumin Lappeenrannan alueelle.

Seuraava tapaaminen sovittiin turvallisesti etäyhteydellä pidettäväksi tiistaille 23.2. kello 17-18.

- Tähän kaikki taloyhtiöt Lappeenrannan alueelta ovat enemmän kuin tervetulleita osallistumaan, energianeuvoja vinkkaa.

Kun foorumin verkostoa saadaan Lappeenrantaan kasvamaan, myös Lappeenrannan Energia on kiinnostunut osallistumaan tapahtumiin mukaan.

- Tulemme mielellämme kertomaan taloyhtiöiden verkostolle esimerkiksi energiatehokkuuteen liittyvistä lämmön kulutusjoustopalveluista ja energiaremontteihin liittyvistä kiinteistöjen elinkaaripalvelusta, Energian myynnistä kerrotaan.

Tutustu lisää taloyhtiöfoorumien toimintaan Greenrealityn sivuilla ja Motivan sivuilla

Mikäli olet kiinnostunut ilmoittautumaan paikalliseen taloyhtiöfoorumiin mukaan, voit ottaa yhteyttä Lappeenrannan kaupungin energianeuvoja Tanja Nyholmiin, p. 040 7033 366,  tanja.nyholm [at] lappeenranta.fi (tanja[dot]nyholm[at]lappeenranta[dot]fi)

Voit myös osallistua taloyhtiöfoorumin seuraavaan verkkotapaamiseen 23.2. kello 17-18 etänä:

Linkki foorumin verkkotapaamiseen

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.