Sähköverkon kuntotarkastukset käynnistyvät ensi viikolla

Lappeenrannan Energiaverkot aloittaa lentämällä suoritettavat ilmajohtoverkkojen tarkastukset viikolla 32.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energiaverkot aloittaa ilmajohtoverkon lentämällä suoritettavat kuntotarkastukset viikolla 32.
Kuntotarkastuksia tehdään keskijänniteilmajohtoverkolle helikopterilla Savitaipaleen ja Lemin alueilla sekä Lappeenrannan luoteisosissa. Tämän lisäksi tarkastetaan Lappeenrannan Energiaverkkojen suurjänniteilmajohdot.

Tarkastuksia tehdään sääolosuhteiden salliessa arviolta viikoilla 32 -35. Tarkastuksen aikana helikopterilla lennetään melko matalalla lentokorkeudella ja tästä aiheutuu jonkin verran melua. Mikäli tiedossanne on jokin erityinen paikka, jota lentämisestä aiheutuva melu haittaa, pyydämme ilmoittamaan siitä asiakaspalveluumme puhelimitse arkipäivänä kello 8-16 numeroon 020 690 505 (mpm/pvm).

Helikopterilla tehtävien tarkastuslentojen tarkoituksena on kartoittaa jakeluverkon kunto. Energiaverkkojen sähkön kunnossapitopäällikkö Tomi Laukkanen kertoo, että sähkön jakeluverkon kuntotarkastuksia tehdään 6 vuoden välein ja näistä aina joka toinen kerta tehdään maasta käsin ja seuraava kerta lentämällä.

- Lentotarkastuksissa etsitään ennakoivasti sähkönjakelua häiritseviä asioita, kuten esimerkiksi johdolle kallistuneita puita tai linjan rakennevikoja. Lentotarkastuksien etuna on tarkastuksen nopeus ja tarkkuus. Lentämällä voidaan myös löytää sellaisia vikoja, joita ei maasta käsin pystytä havaitsemaan. Tarkastuksista saatavien tietojen perusteella suunnitellaan alueelle korjaavaa kunnossapitoa sekä kartoitetaan saneeraustarpeita.

Alla olevan kuvan kartassa keltaisella on esitetty alueet, jossa tarkastetaan keskijänniteilmajohtoja ja punaisella on esitetty tarkastettavat suurjänniteilmajohdot.

Lappeenrannan Energiaverkojen ilmajohtoverkkojen tarkastusalueet 2022

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.