Sähkölinjoja raivataan helikopterilla elokuun lopulta alkaen

Raivauksella turvataan sähköverkkojen toimintavarmuutta ilmajohtoverkoston alueilla.
Lappeenrannan Energia
|
Kuvituskuva Sähkölinjoja raivataan helikopterilla elokuun lopulta alkaen
Lappeenrannan Energiaverkot raivauttaa helikopterilla puustoa viikosta 35 alkaen Lappeenrannassa ja Taipalsaarella. Keskijänniteverkolla helikopteri sahaa reunapuiden oksia kohteissa, joissa on havaittu johtoaukon kaventumista. Lyhyet sähkökatkot ovat mahdollisia ja niistä ei tarvitse ilmoittaa vikapäivystykseen.

Raivaustyön arvioidaan kestävän 6-8 viikkoa lento-olosuhteista riippuen. Helikopterisahauksella pyritään lisäämään sähköjakeluverkon käyttövarmuutta, kun liian lähelle sähkölinjaa kasvavat oksat poistetaan. Maasta käsin tehtynä työ olisi todella hidasta tai jopa paikon mahdotonta. 

Rakennuttajapäällikkö Jarno Kähö muistuttaa, että raivaustyöt saattavat aiheuttaa lyhytkestoisia sähkökatkoja, jos oksia pääsee putoamaan johtojen päälle. 

- Sähköt pyritään palauttamaan mahdollisimman nopeasti takaisin asiakkaille, eikä katkoista tarvitse ilmoittaa vikailmoitusnumeroon. Sahaustyötä suorittavaan helikopteriin pitää myös muistaa pitää riittävä noin 100 metrin turvaväli, jos alueella sattuu liikkumaan. 

Lappeenrannan Energiaverkot pahoittelee helikopteriraivauksista aiheutuvaa meluhaittaa. 

Tarkemmat lentokohteet merkitty alla olevaan kuvaan: 

Sähköverkkojen raivaus 2023

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.