Pauliina-myrskyn jälkiselvittelyt ovat käynnistyneet

Vakiokorvaukset hoituvat automaattisesti.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Pauliina-myrskyn sähkökatkojen korvaukset maksetaan automaattisesti.
Juhannusviikonvaihteessa olleiden Energiaverkkojen sähköhäiriöiden jälkiselvittelyt käynnistyivät heti maanantai-aamuna 25.6. Kaikkiaan viikonvaihteessa ilmeni sähköverkkojen keskijännitevikoja 29 kappaletta ja pienjännitevikoja on kirjattu tähän mennessä jo lähes 70 kappaletta. Kaikkiaan katkot koskettivat viikonvaihteessa noin 9 000 Energiaverkkojen asiakasta. Haasteita ilmeni häiriötekstiviestien toimituksissa.

Energiaverkoilla varauduttiin ennakkoon juhannusmyräkkään vahventaen vikapäivystyksen tiimin ja kenttäpartioiden määrää. Viikonvaihteen häiriötilanteet hoituivat mallikkaasti yhteistyössä Elveran sekä Eltel Networksin vahvistuksien kanssa. Lähes kaikki katkot saatiin hoidettua lauantain juhannuspäivän iltaan mennessä.
 
Korjauksia nopeuttivat ja helpottivat merkittävästi asiakkaiden ilmoitukset vikakohteiden havainnoista. Perjantai-iltana apuihin varattu helikopteri vikapaikkojen etsintään lauantaille peruttiin, sillä kaikki keskijänniteverkon viat saatiin korjattua jo juhannusyön aikana. Pienjännitevikoja korjattiin lauantaina ja sunnuntaina sitä mukaa, kun niistä saatiin tietoa.

Pahoittelemme lähtemättömiä häiriöviestejä

Viikonvaihteessa ilmeni, että automaattiset häiriötekstiviestiviestit katkotilanteista eivät toimineet aivan moitteetta. Osalle viestit toimivat oikein, mutta ilmoituksia lähti vain katkon alkaessa ja joitakin massailmoituksia ei lähtenyt ollenkaan. Energiaverkoilta pahoitellaan tapahtunutta ja syytä viestien lähtemättömyyteen selvitetään.

Verkkosivusto palveli koko viikonvaihteen ajan ja häiriökartalta pystyi seuraamaan katkotilanteiden vaiheita reaaliajassa. Viikonvaihteessa aikana ilmeni kuitenkin, että häiriökartan osoitehaku ei toiminut oikein ja kyseinen virhe on eilisen maanantaipäivän aikana saatu jo korjattua palvelutoimittajan taholta.

Sähkönjakelun keskeytysten vakiokorvaukset maksetaan automaattisesti

Lappeenrannan Energian asiakaspalveluun on tullut jo yhteydenottoja liittyen juhannusviikonlopun sähkönjakelun keskeytysten vakiokorvausten käsittelyyn. Lappeenrannan Energiaverkot maksaa sähköntoimituksen vakiokorvauksen verkkopalvelumaksun hyvityksenä sähkölaskussa niille asiakkaille, jotka ovat oikeutettuja saamaan korvauksia. Mahdolliset korvaukset hoidetaan automaattisesti ja asiakkaan ei tarvitse tehdä asiassa mitään.

Vakiokorvausten käsittelyn valmistuttua asiasta tiedotetaan yleisesti Lappeenrannan Energian verkkosivuilla ja asiakkaita kehotetaan olemaan yhteyksissä asiakaspalveluun, mikäli kokee jääneensä ilman asianmukaisia korvauksia.
 
Lue lisää vakiokorvauksista.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.