Osallistu sinäkin Kinkkutemppuun

Haastamme sinut mukaan joulun hauskimpaan kiertotaloustekoon. Kierrätä joulun paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi.
Lappeenrannan Energia
|
Kierrätä joulun paistinrasvat energiaksi.
Tiesitkö, että Kinkkutempun keräyspisteitä löytyy peräti 230 eri puolilta Suomea. Kierrätykseen kelpaavat myös kalkkunan, kalan tai juuressipsien paistinrasvat. Keräysaika on 20.12.2018–7.1.2019. Olethan sinä mukana?

Yhden kinkun paistinrasvoilla voi ajaa henkilöautoa jopa kolme kilometriä. Suomessa syödään 7 miljoonaa kiloa kinkkua joka joulu, joten eiköhän ryhdytä hommiin ja kierrätetä joulun kunniaksi paistinrasvat uusiutuvaksi polttoaineeksi! Varmistetaan yhdessä, että tippaakaan paistinrasvaa ei päädy viemärin tukkeeksi.

Kinkkutemppu järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Tempauksen tavoitteena on tuplata viime vuoden tulos ja saada mukaan 300 000 suomalaista kotitaloutta. Paistinrasvat kierrätetään hyvään tarkoitukseen, sillä Kinkkutemppu-kampanja lahjoittaa 20 000 euroa vähävaraisia lapsiperheitä tukevalle Hope ry:lle.

Toimi näin:

  • Avaa ja huuhtele tyhjä maitotölkki. Ei lasipurkkeja tai peltipurkkeja!
  • Kaada rasva varovasti tölkkiin (äläkä hyvä ihminen polta itseäsi).
  • Sulje tölkki esimerkiksi teipillä.
  • Anna rasvan hyytyä viileässä ja kiikuta se lähimpään keräyspisteeseen 20.12.2018–7.1.2019.
  • Tarkista lähin keräyspiste Kinkkutempun sivuilta.

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Kuluttajia pyydetään palauttamaan kinkunpaistosta yli jääneet rasvat kierrätyspisteille ja siitä valmistetaan uusiutuvaa polttoainetta Nesteen Porvoon jalostamolla. Kinkkutemppu-kampanjan tavoitteena on saada mukaan kolmesataatuhatta suomalaista kotitaloutta. Joulun kunniaksi Kinkkutemppu lahjoittaa 20 000 euroa vähävaraisia perheitä tukevalle Hopelle. Kemianteollisuuden lisäksi Kinkkutempussa ovat mukana Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima ry KIVO ja kunnalliset jätelaitokset, Suomen Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus- ja palvelut YTP.

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.