Oman alan töissä Energialla

Moni opiskelija saa arvokasta käytännön työkokemusta teoriaopintojen rinnalle.
Lappeenrannan Energia
|
Kaukolämmön kesätyöntekijä - Lappeenrannan Energia
Lappeenrannan Energia tarjoaa niin energia-alan kuin muiden alojen opiskelijoille sopivia kesätyöpaikkoja. Työn avulla karttuvat niin taidot kuin työkokemus. Energia jatkaa ansaitusti saavuttamaansa asemaa houkuttelevana ja kiinnostavana työpaikkana.

Lappeenrannan Energia on merkittävä energia-alan opiskelijoiden työllistäjä Lappeenrannan alueella. Varsinais-Suomen Loimaalta kotoisin oleva Juuso Yli-Mikola muutti Lappeenrantaan opiskelujen perässä. Yli-Mikolalla on alkamassa syksyllä kolmas vuosi LUT-yliopistolla energiatekniikan koulutusohjelmassa. Hän on työskennellyt kesän ajan Lappeenrannan Energiaverkoilla kaukolämpöharjoittelijana.

– Toimin tällä hetkellä kenttähommissa eli suoritan asiakkailla kaukolämmön mittauskeskuksien tarkastuksia.  Elokuun vaihteessa työnkuva muuttuu osittain, sillä sijaistan esimiestäni hänen jäädessä lomalle. On mukava juttu, että saa ottaa vastuuta. Olen ensimmäistä kesää Lappeenrannan Energialla, mutta olin viime kesänä Helenillä Helsingissä kaukolämpöasentajan hommissa. Työtehtävät ovat hyvin samanlaisia Energialla, Yli-Mikola kertoo.

Kiinnostava työpaikka energia-alalla

Suurin syy kesätöiden hakemiseen Lappeenrannan Energialta oli Yli-Mikolan mukaan energia-alalla työskentely. Yritykseen tutustumisen myötä kiinnostus työskennellä Energialla nousi entisestään.

– Lappeenrannan Energia on iso tekijä tällä alueella, ja yritys vaikutti mukavalta työpaikalta jo etukäteen. Tutustuin Energiaan hakuprosessin aikana ja kiinnostuin siitä työpaikkana vielä lisää, Yli-Mikola kuvailee.

Energialla työskentely, työkaverit ja esimies ovat tehneet vaikutuksen Yli-Mikolaan. Vaikka toimistolla oloa on ollut vähemmän koronan vuoksi, on vastassa aina mukava työporukka.

– Olen kyllä tykännyt täällä työskentelystä. On ollut mukava herätä aamulla töihin. Teen töitä käytännössä yksin, mutta tapaamani työkaverit ovat mukavia ja he ovat ottaneet minut hyvin mukaan. Erityisesti lähiesimieheni on mahtava tyyppi, Yli-Mikola iloitsee.

– Suosittelen Energiaa kaikille työpaikkana ja etenkin opiskelijoille kesätyöpaikkana. Täällä saa hyvin käytännön kokemusta teorian rinnalle. Teoriaa tulee luettua paljon koulussa, joten käytännön työhön on todella mielenkiintoista perehtyä, Yli-Mikola kertoo.

Oman alan töitä

Vantaalta kotoisin oleva Juuso Siltala opiskelee sähkötekniikkaa LUT-yliopistossa ja aloittaa syksyllä kolmannen opiskeluvuotensa. Siltala työskentelee kesän ajan Lappeenrannan Energian teknisessä asiakaspalvelussa, jossa ollaan paljon yhteydessä asiakkaisiin, urakoitsijoihin ja organisaation sisällä muihin osastoihin. Teknisen asiakasneuvojan työssä hoidetaan sähkön, veden, kaukolämmön ja kaasun liittymäasioita ja sopimusprosesseja.

– On ollut todella mukavaa työskennellä Energialla. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia ja on hienoa päästä oman alan töihin. Täällä oppii koko ajan paljon uutta, Siltala kertoo.

Myös Siltalaa veti puoleensa halu päästä oman alan töihin. Sähkötekniikan opiskelija on päässyt tutustumaan sähkön tuotteiden lisäksi myös muihin Energian tuotteisiin.

– Lappeenrannan Energia vaikutti todella mielenkiintoiselta  työnantajalta. Itselle tuli yllätyksenä, että Energialta löytyy tuotteina myös vesi, kaukolämpö ja kaasu. Se ei ollut minulle tiedossa aikaisemmin. On kiinnostavaa oppia muistakin asioista kuin sähköstä, Siltala pohtii.

Hyvä työilmapiiri

Parasta Energialla työskentelyssä on Siltalan mukaan mahtava ilmapiiri. Kaikki tulevat toistensa kanssa toimeen ja apua saa aina, kun sitä pyytää. Työkaverit ovat olleet todella mukavia ja auttavaisia. Se on tärkeää työssä, jossa selvitetään paljon erilaisia asioita. Koronan vuoksi työhön perehtyminen tehtiin etäyhteyden avulla.

– Perehtyminen onnistui todella hyvin etänä Teamsin välityksellä. Omaa tiimiä olen nähnyt jonkin verran toimistolla, mutta asiakkaiden palveleminen on hoidettu kokonaan puhelimitse ja sähköpostin avulla. Työskentely olisi hieman erilaista, jos nyt olisi normaali tilanne, Siltala kertoo.

Monen yrityksen rekrytointiprosessit keskeytettiin keväällä koronan myötä, mutta Lappeenrannan Energia onnistui palkkaamaan kesätyöntekijöitä vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Siltala kertoo olevansa kiitollinen mahdollisuudesta päästä kesätöihin.

– On mielestäni hienoa, että Energia on rekrytoinut kesätyöntekijöitä tälle kesälle, sillä olen kuullut, että monessa muussa yrityksessä tilanne on toisenlainen. Olen kiitollinen, että pääsin poikkeustilasta huolimatta töihin, Siltala pohtii.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.