Muistutamme infraan liittyvien turvallisuushavaintojen tärkeydestä

Mahdolliset paikalliset havainnot voi matalalla kynnyksellä ilmoittaa MinunEnergian tai sähköpostin kautta.
Lappeenrannan Energia
|
Lappeenrannan Energia muistuttaa infraan liittyvien turvallisuushavaintojen tärkeydestä
Huoltovarmuuskeskus on kehottanut huoltovarmuuskriittisiä yrityksiä nostamaan varautumistasoaan erityisesti kriittisen infrastruktuurin osalta. Syynä on turvallisuusympäristön muutos, minkä vuoksi kriittisen infrastruktuurin suojaamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Mahdollisia Lappeenrannan Energian sähkön, veden ja kaukolämmön infraan eli tuotantolaitoksiin ja verkostoihin liittyviä havaintoja otetaan vastaan viranomaisohjeiden lisäksi myös suoraan Lappeenrannan Energian palautekanavan tai sähköpostin kautta.

Huoltovarmuuden näkökulmasta Lappeenrannan Energian tilanne on vakaa ja palvelut toimivat tällä hetkellä normaalisti. Toimitusjohtaja Arto Nikkanen sanoo, että huoltovarmuustoimijana energia- ja vesiyhtiön valmius kriittisen infran osalta on ollut korotettuna jo pidemmän aikaa.  

- Jatkamme edelleen samaan malliin. Kun vastaavia kehoituksia viranomaistahojen puolesta julkaistaan, meillä talon sisällä käydään tiimeissä toki aina varautumiseen liittyvät asiat kertaalleen läpi. On meille arkipäivää ilman kehoituksiakin jatkuvuuden hallinnan näkökulmasta huolehtia, onko esimerkiksi vielä jotakin keinoja, joilla parannamme nykyistä varautumistamme. 

Mihin havainnot ilmoitetaan? 

Yleisellä tasolla on hyvä tiedostaa, että kriittiseen infrastruktuuriin kohdistuvasta vaikuttamishavainnoista tai poikkeamista kehotetaan ilmoittamaan matalalla kynnyksellä toimivaltaisille viranomaisille.  

Tietoturvaloukkauksista, kuten tietojen kalastelusta tai palvelunestohyökkäyksistä sekä näiden loukkausten yrityksistä ilmoitetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukselle

Rikosasioissa ilmoitus tulee tehdä haluamasi paikkakunnan poliisille tai sähköisesti poliisi.fi -palvelussa. Jos tarvitset kiireellistä poliisin apua, soita hätänumeroon 112. Suojelupoliisille puolestaan ilmoitetaan mahdolliset havainnot ja tiedot terrorismista, ääriliikkeistä, ulkomaiden vakoilusta tai muusta Suomen turvallisuutta vaarantavasta asiasta tai uhasta. 

Mikäli havaintosi koskettaa sähkö-, lämpö- tai vesilaitoksiamme tai niiden verkostojamme, pyydämme ilmoittamaan havainnot viranomaishavainnon lisäksi myös suoraan meille asiakaspalvelumme palautekanavan MinunEnergia.fi:n tai asiakaspalvelumme sähköpostin kautta. 

- Yhdessä ja avoimesti toimien toimimme astetta paremman kotiseutumme puolesta myös varmasti. Näin olemme asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa toimineet tähänkin asti ja se on hyväksi todettu yhteistyön mallimme jatkossakin, Nikkanen toteaa. 

- Mitään varsinaista syytä huoleen ei tiedossamme juuri nyt ole, mutta asian ajankohtaisuuden vuoksi nämä ilmoituskanavat on hyvä yhdessä kerrata ja kaikkia niistä muistuttaa. 
 
Yhteystiedot havaintojen ilmoittamiseen Lappeenrannan Energialle ovat minunenergia.fi ja asiakaspalvelu [at] lreoy.fi (asiakaspalvelu[at]lreoy[dot]fi)

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.