MinunIdeoita syntyi marras-joulukuussa yli 60

Kaikkien osallistuneiden kesken järjestetty arvonta on suoritettu ja palkintojen voittajat tavoitettu.
Lappeenrannan Energia
|
MinunIdeoita syntyi marras-joulukuussa yli 60
MinunIdeani.fi -alustallemme saatiin viime vuoden lopun kampanjassa ennätysmäärä ideoita. Erityiskiitos jälleen kaikille osallistuneille kestävistä ajatuksista ja toiveista kotiseutumme kehittämiseksi! Ideoita kertyi kaikkiaan 63 kappaletta ja selkeästi innostavimpia teemakategorioita olivat tällä kertaa kestävät ”kaupungit ja yhteisöt”, ”vastuullinen kuluttaminen” sekä ”terveyttä ja hyvinvointia”. Helmikuusta eteenpäin ideointialusta on kaikille avoin ympäri vuoden ja uusia ideoita kestävän kotiseudun kehittämiseksi saa ehdottaa milloin tahansa.

Kuten ideoinnin ensimmäisellä edellisvuodenkin kierroksella, vuonna 2023 saimme mielenkiintoa herättäviä ideoita energia- ja vesiyhtiön arjen toimintaan. Lisäksi keräsimme runsaasti kotiseutua kehittäviä ideoita eteenpäin välitettäväksi kaupunkikonsernille.

Viestinnän asiantuntija Kirsi Ojapelto arvioi ehdotuksia lukiessaan, että paikalliset idearikkaat asukkaat tunnistavat seudullisen energia- ja vesiyhtiön roolin kestävän kotiseudun tekijöinä hyvin.

- Energialle ehdotettiin useita aurinkoenergiaan liittyviä kestävän kehityksen ideoita, energiatehokkuustoimia erityisesti vesihuollon puolelle ja kehitystä lämmön palveluihimme.

Energialle sopivia ideoita otetaan tutkittavaksi tältä kierrokselta lähes parisen kymmentä.

- Ideoissa oli samansuuntaisia ehdotuksia, mitä saimme myös joulukuussa tehdyssä asiakastyytyväisyyskyselyssämme. Selkeästi kotiseutumme asukkaat kokevat kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden toimet energia- ja vesihuollon työssämme tärkeäksi. Hienoa oli myös havaita, että kaukolämmön kehittyvät palvelumme innostavat myös asiakkaita ideoimaan uutta vaikkapa kaukolämmön liiketoimintaamme.

Kaupungille terveisiä – kipinää, säpinää, vihreää viihtyisyyttä ja Joukolle pikkusisko

Astetta parempi Lappeenrannan kotiseutu innoitti osallistujia kehittämään vahvasti arjen hyvinvointia ja terveyttä. Kaupunkiin toivottiin lisää ulkoilumahdollisuuksia, tapahtumia ja kohtaamispaikkoja erityisesti lapsiperheille ja myös matkailuun.

Innostavia ideaehdotuksia Ojapellon mielestä olivat esimerkiksi maisemakeinu Linnoitukseen maailman puhtaimman veden Saimaan äärelle ja Energium-museo, jossa käsiteltäisiin vihreää energiaa Heurekan tyylisine aktiviteetteineen ja kuukausittain vaihtuvine aiheineen.

- Yhdistävää useimpien ideoiden tavoitteissa oli yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin lisääntyminen kuin ympäristöstä huolehtiminen ja kaupunkilaisten kestävien arjen toimintamallien lisääminen esimerkiksi yhteiskäyttöisin venein tai käyttöesinein. Kaupunki tunnetaan hyvin ympäristöarvojen statuksestaan, joten kimppakyydit, citybussit, sähköjunat ja -raitiovaunut saatiin ehdotuksina listoille tälläkin kertaa, Ojapelto tiivistää.

- Pienempien ympäristökuntien tarpeiden huomioiminen ideoissa kertoo myös siitä, täällä todella eletään aidosti maailman onnellisimpien cityjen seutua ja kotiseutulaiset välittävät toisistaan. Tätä viestiä on ilo lukea ja jakaa eteenpäin. Olisihan se nyt mahtavaa, jos vaikka Joukon pikkusisko Wiltsu saisi tästä alkunsa - aivan huippuidea!

Asukkaille, yhteisöille ja paikallisille yrityksillekin tuli ideoita

Ideointikerroksen yhdessä tekemisen tavoite synnytti ideoita jokaisen arkeen ja yrityskentällekin heitettiin toiveita.

- Mieltä lämmittävää oli ideoista poimia sellaisia, joista pääsemme kannustamaan myös asiakkaita, yhteisöjä ja yrityksiä edistämään kestävää kehitystä omassa arjessaan. Näiden edistämistä voimme ottaa puheeksi asiakaskohtaamisissa ja -tapahtumissamme.

Vastuullisuus, kierrätys ja turvallisuus korostuvat näissä ideoissa aina muovin vähentämisestä uudemman älykkään ja energiatehokkuutta lisäävän tekniikan hyödyntämiseen kotona kuin yrityksissä.

- Jos joku sattuu parhaillaan miettimään, että mitähän sitä täällä kotiseudulla yrittäisi, kannattaa annettujen ideoiden potentiaali tutkia. Toivottavasti ideoihin tutustuminen kannustaa jokaista miettimään ja ehdottamaan alustallemme lisää uusia ideoita astetta paremman kotiseutumme kehittämiseksi. Nyt niitä voi jättää milloin vain!

Kerro sinun ideasi!


Kestävän kehityksen idealista kaupungille

Yrityksille

Asukkaille ja yhteisöille

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.