Miksi saat yhden sähkölaskun sijasta kaksi erillistä laskua?

Uuden myyntiyhtiömme tulo eriytti sähkönsiirron ja -myynnin laskut.
Lappeenrannan Energia
|
Miksi saat yhden sähkölaskun sijasta kaksi erillistä laskua?
Vuosi vaihtui ja Energian sähkönmyynnin asiakkaana Väreen ensimmäinen lasku on saattanut sinullekin jo tulla. Ohessa kertauksena vielä, mistä Väreessä ja kahdessa erillisessä sähkölaskussa on kysymys.

Mikäli Lappeenrannan Energian asiakkaana olet maksanut aiemmin sähkösi yhdellä laskulla, tammikuun alusta lähtien sähkönkäytön laskutuksesi on eriytynyt myynnin ja siirron osalta eri laskuiksi. Väre Energia(* laskuttaa sinua sähkönmyynnin osuudesta omalla laskullaan ja paikallisena sähköverkkoyhtiönä Lappeenrannan Energiaverkot laskuttaa sähkönsiirrosta omalla laskulla.

Suosittelemme kahden erillisen laskun käsittelyn helpottamiseksi e-laskun käyttöönottoa omassa verkkopankissa. Tutussa MinunEnergia –onlinepalvelussamme tarkastelet sähkönsiirron sopimustietojasi, seuraat sähkön kulutustasi sekä tilaat tiedotteet sähkökatkoista matkapuhelimeesi. Hyväksymällä sähköisen asioinnin kanssamme saat myös kuukausittain asiakaskirjeemme suoraan sähköpostiisi. MinunEnergia on käytössäsi 24/7 osoitteessa minunenergia.fi. Mikäli haluat katsella sähkönmyynnin sopimustietoja, kannattaa ottaa käyttöön maksuton Väreen Väppi-sovellus.

Mistä sähkönsiirrossa maksetaan?

Sähkön siirtolaskusi hinta muodostuu sähkön siirtohinnasta sekä sähkö- ja arvonlisäverosta. Sähkön siirrossa veloitamme sinulta sulakekokosi mukaisen perusmaksun ja kulutuksesi (kWh) mukaista energiamaksua.

Sähkönsiirron laskussa asiakkaanamme maksat tarvitsemasi sähkövirran siirtämisestä sitä tuottavalta voimalaitokselta omaan kohteeseesi, sähkön kulutuksesi mittaamisesta sekä itse mittaristasi. Maksat myös siitä, että sähköä on aina tarvittaessa saatavillasi. Siirtomaksullasi me Energiaverkoilla ylläpidämme ja kehitämme sähköverkkoa sekä huolehdimme verkon toimintavarmuudesta kaikissa olosuhteissa. Siirtomaksulla verkonosaasi valvotaan ja sen vikoja korjataan 24/7. Hinnoittelumme kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto neljän vuoden jaksoissa. Siirron maksuihisi sisältyy sähkövero ja arvonlisävero, jotka välitämme puolestasi valtiolle.

Miten luet Energian laskua?

Kertaamme verkkopalvelun ohjeessamme, miten voit lukea laskujamme. Tutustu verkkopalvelussamme artikkeliin ”Näin luet laskuamme”.

(* Väre Energia on Lappeenrannan Energian, Savon Voiman, Kuopion Energian ja Jyväskylän Energian yhdessä perustama ja omistama sähkönmyyntiin sekä monipuolisiin energiapalveluihin keskittynyt yritys. Perustajayhtiöiden sähkönmyyntiasiakkaiden sopimukset siirtyivät automaattisesti sellaisenaan Väreen nimiin 1.1.2019 alkaen ja jatkossa Väre hoitaa perustajayhtiöiden sähkönmyynnin.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.