Maakaasun myyntihinnoittelu muuttuu 1.1.2021

Uusi maakaasun myyntihinta perustuu TTF-indeksiin.
Lappeenrannan Energia
|
Kuvituskuva - maakaasuputki
Lappeenrannan Energian maakaasun hinnoitteluperiaate muuttuu 1.1.2021 alkaen. Maakaasumarkkinoiden avautumisen seurauksena on yleisesti otettu käyttöön Alankomaiden kaasumarkkinoiden kuukausikohtainen TTF-hintaindeksi, johon myös Lappeenrannan Energian maakaasun myyntihinta jatkossa perustuu. Myös maakaasun energiaveroon on esitetty korotusta.

Uusi maakaasun myyntihinta muodostuu kuukausikohtaisesta TTF-hintaindeksistä, jonka päälle lisätään arvonlisävero ja myyjän marginaali. Kaikille asiakkaille käytetään samaa marginaalia, jonka suuruus on 13,64 €/MWh (alv. 24 %). Marginaali kattaa kaikki muut myynnin kulut kuten maakaasun hankinnan ja kulutusprofiilin kustannukset ja myyjän katteen.  

Lappeenrannan Energia julkaisee kulloinkin voimassa olevan kuukausittain vaihtuvan maakaasun hinnaston verkkosivulla Hinnastot ja ehdot

Halutessaan TTF-indeksin hintakehitystä voi seurata esimerkiksi eurooppalaisen energiapörssin Powernextin sivustolla.  

Maakaasun energiaveroon on esitetty korotusta 

Suomen hallitus on tehnyt esityksen maakaasun energiasisältöveron korottamisesta 1.1.2021 alkaen. Mikäli hallituksen esitys hyväksytään, korottaa Lappeenrannan Energiaverkot maakaasun verkkopalveluiden osana perittävää energiaveroa suoraan vaikutuksensa mukaisesti 3,348 €/MWh (alv. 24 %). 

Energiasisältövero on muutoksen jälkeen 12,809 €/MWh (alv. 24 %). Tyypillisessä vuosittain 20 MWh kaasua käyttävässä omakotitalossa energiaveron nousu tarkoittaisi noin 60 € lisäkustannusta vuodessa. 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.