Maailman vesipäivänä ja jokaisena päivänä käytä vettä vastuullisesti

Kiitos vesihuoltomme! Suomalainen talousvesi on maailman parasta.
Lappeenrannan Energia
|
Maailman vesipäivä - kuvituskuva
Maailman vesipäivää vietetään 22.3. Suomessa vesihuolto toimii pääsääntöisesti hyvin. Suomalainen talousvesi täyttää laatuvaatimukset lähes 100-prosenttisesti.

Myös jätevesien puhdistus on Suomessa korkeatasoista. EU:n yhdyskuntajätevesidirektiivin asettamat raja-arvot saavutetaan useimmiten jopa kirkkaasti ja puhdistamojen toiminta on usein varmuuden vuoksi ja vapaaehtoisesti vielä kansallisia lupamääräyksiäkin parempaa.

Vesihuolto on meille kaikille välttämätön palvelu. Puhdas vesi ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Esimerkiksi korjausinvestointeihin on tartuttava, jotta puhdas vesi ja toimiva vesihuolto turvaavat suomalaisten arjen jatkossakin.

Suomessa vesihuoltoyhtiöt ja -laitokset jhllistavat Maailman vesipäivää viestien tärkeitä asioita talousvedestä. Me kaikki voimme vaikuttaa tulevaisuuteen käyttämällä vettä vastuullisesti. Kurkkaa päivän somepostauksemme keskiviikkona Facebookissa tai Instargramissa.

Lue THL:n tiedote suomalaisen veden laadusta ja tutustu myös paikallisen puhtaan vetemme laatutietoihin.

Vesipäivän merkitys maailmalla - World Water Day 2023

Kansainvälisen maailman vesipäivän 2023 teemana on muutoksen nopeuttaminen maailmanlaajuisen vesi- ja sanitaatiokriisin ratkaisemiseksi. Lisätietoa on julkaistu Maailman vesipäivän kansainvälisillä sivuilla: https://www.worldwaterday.org/ Käy tutustumassa!

Myös Suomen YK-liitto kertoo vesipäivästä sivuillaan: "Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Samana vuonna pidettiin Rio de Janeirossa YK:n ympäristö- ja kehityskonferenssi, jonka tavoitteena oli sopia yhteisistä toimista kestävän kehityksen ja maailman elinkelpoisuuden turvaamiseksi. Vesipäivän tarkoituksena on lisätä tietoa vesivarantojen vaikutuksesta taloudelliseen tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin."

Maailman kaikkien maat yhdessä kestävän kehityksen työssä

Kestävän kehityksen globaalin toimintaohjelman Agenda2030 tavoitteena nro 6 on varmistaa veden saanti ja kestävä käyttö sekä sanitaatio kaikille. Lisätietoa valtioneuvoston kanslian ylläpitämältä sivustolta: https://kestavakehitys.fi/agenda2030/tavoite-6

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.