Lumikuorma puissa voi aiheuttaa sähkökatkoja alueellamme

Ilmoita vikahavainnoista Energiaverkoille puhelimitse. Lentotarkastus alkaa maanantaina 14.1.
Lappeenrannan Energiaverkot
|
Sähkökatkoja voi ilmetä tykkylumen vuoksi Energiaverkkojen verkkoalueella.
Runsas lumikuorma puiden oksilla voi aiheuttaa lisää sähkökatkoja Energiaverkkojen toimialueella Lappeenrannassa, Savitaipaleella, Lemillä ja Lappeenrannassa. Katkoja on ilmennyt sähkölinjoille kaatuneista ja taipuneista puista ja niiden oksista koko viikon aikana. Uusia katkoja voi ilmetä viikonvaihteen aikana. Mahdollisista vikahavainnoista pyydetään ilmoittamaan suoraan sähkön vikailmoitusnumeroon. Energiaverkot aloittaa maanantaina 14. tammikuuta sähköverkon keskijänniteverkon tarkastukset helikopterilla.

Mikäli sähköt katkeavat, on hyvä tarkistaa ensin häiriökartaltamme, näkyykö katko siellä. Jos katko näkyy kartalla, on siitä tieto jo sähkön päivystyksessämme ja katkosta tarvitsee ilmoittaa vain, jos tietää vikapaikan.

- Vikapalvelunumeroon 020 690 401 (pmp/pvm) kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun, taipuneen puunoksan tai katkenneen sähköjohdon. Haluamme muistuttaa myös, ettei maahan pudonneisiin johtoihin pidä koskea eikä puita pidä raivata linjoilta itse. Sähköjen palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vikapäivystys saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista mahdollisimman nopeasti, sähkön päivystyksestä muistutetaan. 

Myös mahdollisiin nollavikoihin kannattaa kiinnittää huomiota ja ilmoittaa niistä tarvittaessa. Ohjeita vian tunnistamiseen ja sähkökatkotilanteeseen voit lukea verkkosivujemme sähköhäiriötilanteen artikkelista

Oma varautuminen sähkökatkon varalle kannattaa huolellisesti varmistaa. Sähkökatkon muihin mahdollisiin vaikutuksiin on hyvä kerrata selviytymisohjeet Ohjeet ja vinkit-sivustollamme. Ohessa alla Energiaverkkojen tärkeimmät tiedotuskanavat - miten saat meiltä tietoa tarvittaessa sähkökatkotilanteesta:

Tilaa sähkön häiriöviesti jo hyvän sään aikana

Energiaverkkojen sähköverkon tilaa voi seurata Energian nettisivujen häiriökartalta osoitteesta katkokartta.lreoy.fi tai lappeenrannanenergia.fi. Asiakas voi myös tilata vikakeskeytyksistä tekstiviestitiedotteen online-palvelusta osoitteessa minunenergia.fi.

Tiedotamme tilanteesta verkkosivuilla ja somessa

Energia viestii tarvittaessa sähkökatkotilanteesta ja korjaustoimista säännöllisesti verkkosivuillaan ja somekanaviensa Facebookin (facebook.com/lappeenrannanenergiaoy/)  ja Twitterin (twitter.com/LREnergia) välityksellä. Sähkökatkotilanteista voi lukea tarkemmin häiriötiedotteistamme.

Sähköverkon lentotarkastukset aloitetaan maanantaina

Energiaverkkojen sähkön käyttöpäällikkö Antti Lintunen kuvaa sähköverkon metsäosuuksien lumikuormaa tällä hetkellä haastavaksi eikä tilanne näytä helpottuvan lähiaikoina. Lunta on paikoin hyvin paljon.

- Olemme tilanneet helikopterin suorittamaan sähköverkon tarkastuksen maanantaista 14. tammikuuta alkaen. Ihan koko verkkoa ei tarkasteta vaan kriittisimmät keskijänniteverkkomme osuudet. Näin saamme paremman varmuuden kokonaistilanteesta.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.