Lappeenrannan Energian vuoden puolivälin tulos tavoitteessaan

Puolivuotiskatsaus 1.9.2020.
Lappeenrannan Energia
|
Kuvassa Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen.
Lappeenrannan Energia -konsernin toiminta on toteutunut vuoden 2020 aikana suunnitellun mukaisesti. Liikevaihto on pienentynyt vuoden ensimmäisellä puoliskolla noin 15 prosenttia ollen noin 50 miljoonaa euroa. Liikevaihdon ennakoitua voimakkaampi pieneneminen johtuu pääosin sähkön markkinahintojen alhaisesta tasosta, jonka vuoksi tuotannon myyntitulot ovat pienentyneet. Tulos näyttää kuitenkin pysyvän budjetin mukaisena.

Tulevina vuosina konserniyhtiöstä arvioidaan liikevaihdon olevan tasolla 100 miljoonaa euroa ja sen tuloskunnon säilyvän vahvana. Yhtiö tulouttaa tänä vuonna omistajalleen tavoitteen mukaisesti 11,2 miljoonaa euroa korkoina ja osinkoina.

Konsernin vuoden investointihankkeet toteutuvat myös vähintään talousarvion mukaisina. Lähivuosina alkavaksi suunnitellun uuden jätevedenpuhdistamon rakentamisen toteutuminen on edelleen epävarmaa.

- Tulevan jätevedenpuhdistamoinvestoinnin toteutuksen ratkeaminen vaikuttaa voimakkaasti sekä rahoitukseen että resurssien tarpeeseen, arvioi konsernin toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.