Lappeenrannan Energian retkiajo pyöräillään Willimiesajoissa

Heinäkuussa järjestettävät Willimiesajot ajetaan tänä vuonna omatoimipyöräilynä.
Lappeenrannan Energia
|
Willimiesajot Lappeenrannassa - Lappeenrannan Energia
Willimiesajot järjestetään tänä vuonna 18.-19.7.2020 Etelä-Karjalassa. Luvassa on hieman edellisistä vuosista poikkeava tapahtuma, sillä tänä kesänä kilpailun ja kuntoajon sijaan reitit ajetaan omatoimisesti. Kannustamme kaikkia osallistumaan Lappeenrannan Energian retkiajoon, jossa on luvassa vaihtelevaa maastoa ja pyöräilyn iloa.

Nyt kannattaa kaivaa polkupyörä esiin, sillä Lappeenrannan Pyöräilijöiden ja Motion Finlandin järjestämät Willimiesajot ajetaan heinäkuussa järjestyksessään viidettä kertaa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään kokoontumisrajoitusten vuoksi omatoimitapahtumana. Viikonlopun aikana on mahdollista ajaa kolmea eri reittiä, jotka vaihtelevat pituudeltaan 30 kilometristä aina 246 kilometriin. Tapahtumassa on mahdollista ajaa myös ultramatka, jossa ajetaan kaikki kolme reittiä.

– Varsinaisia kisoja ei pystytä vielä vallitsevan tilanteen vuoksi pitämään, mutta halusimme kuitenkin järjestää Willimiesajot. Tänä vuonna tapahtuman järjestelyt ovat hyvin samanlaiset kuin Kyläpyöräilyssä, Lappeenrannan Pyöräilijät ry:n puheenjohtaja Kari Kymäläinen kertoo.

Willimiesajoja on järjestetty jo vuodesta 2016 lähtien, joten edessä on juhlavuosi. Suosittu tapahtuma on saanut vuosien varrella paljon positiivista palautetta niin kilpailullisesta puolesta kuin reiteistä.

– Viides vuosi olisi ollut juhlavuosi, mutta joudumme nyt pitämään tapahtuman puolittaisena. Järjestelyt ovat onnistuneet mielestäni oikein hyvin, Kymäläinen kertoo.

Reittejä moneen makuun

Willimiesajojen reittien suunnittelussa on otettu huomioon, että eri kuntoisille pyöräilijöille on valittavana mahdollisimman monipuolisesti reittejä. Tapahtumaan osallistuminen ei jää ainakaan sopivasta matkan löytymisestä kiinni. Saimaa Road Race original on pituudeltaan 135 kilometriä ja se sopii pyöräilyä harrastavalle aktiivikuntoilijalle.

Pitkien reittien rinnalle on otettu myös lyhyempiä ja perheille sopivia reittejä. Lappeenrannan Energian retkiajo on pituudeltaan 81 kilometriä ja Etelä-Karjalan Osuuspankin perheajo 30 kilometriä. Willimiesajojen ultrassa kierretään kaikki kolme reittiä, jolloin matkan pituudeksi tulee 246 kilometriä.

– Halusimme tuoda mahdollisimman monipuolisia reittejä eritasoisille pyöräilijoille. Kaikki eivät uskalla lähteä ajamaan 135 kilometrin reittiä, jolloin Lappeenrannan Energian 81 kilometrin retkiajo voi olla sopiva. Tänä vuonna on lisäksi 30 kilometrin perhereitti, Kymäläinen kertoo.

Tapahtumassa jokainen voi ajaa reitin viikonlopun aikana juuri silloin, kun parhaaksi katsoo. Tällöin ei pääse syntymään isoja pyöräilyjoukkoja. Kaikki reitit merkitään selkeillä nuolilla, joten suunnistamisesta ei tarvitse tapahtuman aikana huolehtia.

Energian retkiajo kannustaa pyöräilemään

Lappeenrannan Energian 81 kilometrin retkiajoon kannatta lähteä mukaan, sillä luvassa on hienoja maisemia ja vaihtelevaa maastoa. Matka sopii erityisesti liikkujille, jotka ovat jo hieman pyöräilleet. Reitti kulkee Lappeenrannasta Luumäen Jurvalaan, josta pyöräillään Lemin kautta takaisin Lappeenrantaan.

– Reitti on kohtuullisen helppo Jurvalaan asti, mutta Jurvalasta Uimintielle ja Lemille asti on jonkin verran korkeuseroja. Moni voi yllättyä siitä, että matkalta löytyy niin hyviä ylämäkiä. Jos lähtee ensimmäistä kertaa tänä kesänä pyöräilemään, kannattaa varata riittävästi aikaa reitin kiertämiseen, Kymäläinen kehottaa.

Matkaan kannattaa varustautua pyöräilykypärällä ja riittävillä eväillä. Juomaa kannattaa olla aina polkiessa mukana. Matkan varrella voi tarvittaessa ostaa lisää juomaa ja evästä. Pyöräilyyn kannattaa varustautua myös sään mukaisilla vaatteilla ja rennolla retkeilymielellä.

– Pyöräilyssä kannattaa muistaa, että matka ei tapa, vaan vauhti. Nopeus kannattaa sovittaa aina matkaan sopivaksi. Tapahtuma kestää koko viikonlopun, joten sen vuoksi ei tarvitse kiirehtiä, Kymäläinen sanoo.

Lappeenrannan Energia kannustaa kaikkia pyöräilystä kiinnostuneita lähtemään mukaan Energian retkiajoon ja nauttimaan pyöräilyn ilosta. Matkaan voi lähteä yksin, kaverin kanssa tai tutulla porukalla.

Hienoja maisemia ja pyöräilyn iloa

Willimiesajojen reiteillä on luvassa kauniita maisemia ja sopivasti haastetta. Tapahtumaan kannattaa osallistua varsinkin, jos ei ole aiemmin pyöräillyt suunniteltuja reittejä.

– Kannattaa ehdottomasti lähteä tapahtumaan mukaan, sillä tapahtumassa on mielenkiintoisia reittejä ja matkan varrella on todella nättejä paikkoja. Jos haluaa haastetta, niin mäkiä varmasti riittää. Jokaiselle pyöräilijälle löytyy varmasti jotakin, Kymäläinen kuvailee.

– Ensimmäistä kertaa koko Willimiesajojen historian aikana järjestäjätkin pääsevät osallistumaan tapahtumaan ja nauttimaan reiteistä, Kymäläinen nauraa.

Lisätietoja Willimiesajoista voit lukea tapahtuman omilta sivuilta willimiesajot.com.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.