Lähde mukaan testaamaan kestävän arjen palveluita

Lappeenrannan Greenreality-palvelut kutsuu kaikkia mukaan!
Lappeenrannan Energia
|
Tulee mukaan testaamaan vihreitä palveluita.
Maapallon resurssit niukkenevat ja ilmastonmuutos etenee huimaa vauhtia. Miten se vaikuttaa arkielämään Suomessa ja millaisia kestäviä elämäntapoja helpottavia palveluja ja tuotteita meille tarvitaan? Lappeenrannan kaupunki hakee nyt kotitalouksia testaamaan näitä palveluita ja tuotteita syksyllä järjestettävälle kuukauden kokeilujaksolle. Mukaan haetaan myös yrityksiä, joiden tarjoamia palveluita tai tuotteita osallistujat voisivat testata kokeilujakson aikana.

Kokeilujakso liittyy kaupungin käynnistämään Greenreality-kodit –toimintaan, jonka tarkoituksena on kannustaa lappeenrantalaisia koteja pienentämään hiilijalanjälkeään ja siirtymään kohti kestävämpää elämäntapaa. Greenreality-kodit toimivat kestävän elämäntavan edelläkävijäkoteina Lappeenrannassa. Greenreality-kotien välille toivotaan syntyvän yhteisöllisyyttä ja aihepiirin ympärille on perustettu Facebook-ryhmä, jossa kodit voivat jakaa kokemuksiaan ja arjen tarinoita kestävistä elämäntavoista.

Kotitalouksien haku on käynnissä

Kaupunki järjestää vapaaehtoisille kodeille kokeilujakson 21.9.–20.10.2019. Kuukauden kokeilujakson aikana kodit testaavat kestäviä elämäntapoja edistäviä palveluita ja toimia ja pyörittävät arkeaan pienemmällä hiilijalanjäljellä.

Kotitaloudet laskevat yhteisessä aloitustyöpajassa 2.9. asiantuntijoiden avustuksella tämänhetkisen hiili- ja materiaalijalanjälkensä ja laativat tiekartan jalanjälkensä pienentämiseksi. Tiekartasta kotitaloudet poimivat asioita ja palveluita, joita haluavat lähteä testaamaan kokeilujakson aikana, kertoo asiantuntija Sanna Laukkanen kaupungin Greenreality-palveluista.

–      Kokeiltavana tulee olemaan esimerkiksi erilaiset kestävät ja edulliset liikkumistavat, kotiinkuljetuspalvelut, vähähiiliset ruokavaliot sekä kodin energiatehokkuuteen ja kestävään kuluttamiseen liittyvä neuvonta tai palvelut.

Kokeilujaksolle voivat lähteä mukaan kaikenkokoiset kotitaloudet, niin suurperheet, kimppakämpät kuin yhden hengen taloudetkin. Asumismuoto voi olla yhtälailla kerrostalo kuin omakotitalokin ja asunto voi sijaita kaupungissa tai maaseudulla. Kodin ei ole tarvinnut olla aiemmin mukana Greenreality-kodit –toiminnassa.

Toiveena on, että ainakin osa kokeilujaksolle osallistuvista kodeista haluaisi kertoa kokemuksistaan mediassa ja greenreality.fi –sivustolla ja toimia siten innostavana esimerkkinä muille lappeenrantalaisille kodeille.

Yrityksiä ja yhteisöjä haetaan yhteistyökumppaneiksi

Kokeilujaksolle haetaan mukaan myös yrityksiä, jotka voivat tarjota kokeiltavaksi erilaisia tuotteita ja palveluita liittyen kestävään asumiseen, liikkumiseen, syömiseen ja kuluttamiseen. Yrityksen tuote tai palvelu voi olla kotitalouksien käytettävissä koko neljän viikon kokeilujakson ajan tai vaihtoehtoisesti se voi myös olla lyhyemmässä testikäytössä.

Yritysten lisäksi kokeilujaksolle toivotaan yhteistyökumppaneiksi myös yhteisöjä, jotka voivat tarjota esimerkiksi neuvontaa liittyen kestävään asumiseen ja syömiseen.

Yritykset ja yhteisöt saavat kokeilujaksosta näkyvyyttä tarjoamalleen tuotteelle tai palvelulle, kasvua liiketoiminnalleen sekä näkyvyyttä kestävän kehityksen edistäjänä.

Kotitalouksien ja yhteistyökumppanien haku kokeilujaksolle jatkuu 23.8.2019 asti. Aloitustyöpaja järjestetään 2.9.2019 ja kokeilujakso 21.9.-20.10.2019. Hakulomakkeet löytyvät osoitteesta: https://www.greenreality.fi/greenreality-koti 

 

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.