Kestävämpi ja entistäkin viihtyisämpi kotiseutu?

Kerro meille kehitysideasi!
Lappeenrannan Energia
|
Kerro meille kestävän kehityksen ideasi.
Lappeenrannan Energia tuo seudun asukkaiden ääntä kuuluville ideakilpailulla, jossa tarkoituksena on kerätä konkreettisia keinoja kestävän, turvallisen ja hyvinvoivan arjen edistämiseksi Etelä-Karjalassa.

Kutsumme sinut kehittämään kanssamme parempaa tulevaisuutta. Paikallisena energia- ja vesiyhtiönä olemme käynnistäneet ideakilpailun, jossa voi paitsi tehdä omia ehdotuksia, myös äänestää omasta mielestään parhaita muiden osallistujien ehdotuksia.

Toivomme, että mahdollisimman moni osallistuu äänestykseen, vaikka omaa ideaa ei olisikaan, sanoo konsernin viestinnän asiantuntija Kirsi Ojapelto.

Ideoiden lähettäminen ja niiden puolesta äänestäminen onnistuu Lappeenrannan Energian verkkopalvelun MinunIdeani.fi kautta. Ideoita julkaistaan sivustolla sitä mukaa kun niitä ehdotetaan vuoden loppuun saakka.

Julkaisuseulaa ei läpäise ihan mikä vaan heitto. Kaikkien ehdotusten tulee pohjautua YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Lappeenrannan Energialla halutaan huomioida erityisesti kuusi YK:n keskeistä tavoitetta: Puhdas vesi ja sanitaatio, Edullinen ja puhdas energia, Kestävä teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri, Kestävät kaupungit ja yhteisöt sekä Ilmastoteot.

Esimerkiksi puhtaan energian osalta YK:n yhtenä virallisena tavoitteena on vuoteen 2030 mennessä tuplata energiatehokkuuden maailmanlaajuinen parantumisvauhti. Tärkeintä on kuitenkin energian tehokas käyttö eli energiansäästö, johon jokainen voi vaikuttaa päivittäisillä teoilla.

Ojapelto nostaa toiseksi esimerkiksi turvallisemman kaupungin ja asuinyhdyskunnat, jonka tulisi olla kaikkien perusoikeus.

- Energian arjessamme kehitämme jokainen hetki ympäristöystävällistä ja viihtyisämpää kotiseutua, jossa kaikkien on hyvä ja turvallista elää yhdessä. Samalla ympäristövaikutukset ja kestävyys huomioidaan työssämme ja kehittämisessämme aina vaan yhä tietoisemmin. Tämän toivomme myös asiakkaamme huomaavan ja kutsumme heitä mukaan vaikuttamaan - rakentamaan yhdessä kestävää ympäristöä meille kaikille. Vastaavaa tuloksellista ja hyvää yhteistyötä on tehty jo esimerkiksi kaupungin ja sen asukkaiden verkostoissa.

Voit tutustu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin tarkemmin MinunIdeani.fi-sivustolla.

Vaikka Lappeenrannan Energian järjestämä ideakilpailu on ensimmäinen laatuaan, yhtiö on aiemminkin kuunnellut ja myös toteuttanut joitakin ulkopuolelta tulleita toiveita ja ideoita. Niistä voit lukea lisää jo toteutettujen ideoiden sivulla.

Tavoitteemme on, että ideakilpailusta saataisiin tulevaisuudessa jatkuva yhteistyön muoto, Ojapelto sanoo.

Ideakilpailu perustuu YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin
Puhdas vesi ja sanitaatio on yksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteista, jota voi myös pohjata Lappeenrannan Energian ideakilpailuun.

Kaikenkokoisia ideoita saa ehdottaa

Lappeenrannan Energian asiakaspalvelun tiimipäällikkö Sampo Suhonen korostaa, että kilpailuun ovat tervetulleita niin pienet kuin suuretkin ideat. Oleellista on, että ne tukevat myös yhtiön ydinstrategioita, joihin kuuluvat ilmastonmuutoksen hidastaminen ja ympäristönäkökulmien huomioiminen niin tuotteiden kuin palveluiden tuotannossa ja kehittämisessä.

Yhtä tärkeää on se, että ideoiden käytännön toteutus on mahdollista.

Kilpailu on vasta käynnistynyt, ja uusia ehdotuksia tulee lähes joka päivä, Ojapelto sanoo.

- Vaikka emme voisikaan olla itse toteuttajia kaikissa meille lähetetyissä, kaikki meille tulleet viestit välitetään eteenpän oikealle taholle, hän jatkaa.

Katso sivustolla tähän mennessä julkaistut ideat.

Ideakilpailun tarkoitus on tukea paitsi kestävää kehitystä, myös Lappeenrannan Energian tavoitetta aidosta asiakasymmärtämisestä kuuntelemalla ja ottamalla huomioon paikallisten näkemyksiä.

- Tämä on yksi keino tuoda asiakkaidemme ääntä esille. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa matalalla kynnyksellä siihen, miltä yhteinen tulevaisuutemme näyttää, Suhonen tiivistää.

- Lappeenranta kasvaa ja kehittyy. On ollut ilo nähdä esimerkiksi sataman herääminen uuteen eloon. Vallitseva maailmanne on muuttanut monta asiaa, ja meilläkin on meneillään isoja tulevaisuuden hankkeita, joista käydään aktiivista keskustelua. Lappeenranta ympäristökuntineen on kehittyvä kotiseutu, ja haluamme olla osaltamme mukana tekemässä parempaa tulevaisuutta, jatkaa Ojapelto.

Jätä ideasi 31.12.2022 mennessä ja voit voittaa 2000 euron arvoisen sähköpyörän. Lisäksi arvotaan kolme yllätyspalkintoa (arvo 200–400 euroa). Palkinnot arvotaan tammikuussa 2023.

MinunIdeani.fi

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.