Kerro mielipiteesi sähköverkon kehittämissuunnitelmasta

Tervetuloa tutustumaan ja kommentoimaan Energiaverkkojen sähköverkon kehittämisen suunnitelmia.
Lappeenrannan Energia
|
Tervetuloa tutustumaan ja kommentoimaan Energiaverkkojen sähköverkon kehittämisen suunnitelmia.
Lappeenrannan Energiaverkot kutsuu kaikkia Lappeenrannan, Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren sähköverkon asiakkaita kommentoimaan sähkön jakeluverkon kehittämissuunnitelmaansa. Ensimmäistä kertaa toteutettava kuukauden kestoinen kuuleminen toteutetaan tänään 9.5. avatun sähköisen alustan kautta. Kommentointi on täysin anonyymia ja se tehdään suoraan suunnitelmaa esittelevällä alustalla.

Sähkönjakeluverkon verkostopäällikkö Petri Tikka kertoo, että nyt asiakkaille ensimmäistä kertaa avatussa suunnitelmassa kuvataan toimialueen sähköverkon kehittämistoimenpiteet ja kehittämisstrategiaa sekä esitellään toimintaympäristöön vaikuttavia muutoksia.

Sähkönjakeluverkon kehittämissuunnitelma on sähköverkkojen toimijoiden pitkän aikavälin verkon kehittämistä kuvaava suunnitelma, joka toimitetaan Energiavirastolle kahden vuoden välein.

- Esitämme suunnitelmassa ennusteen oman verkkoalueemme toimintaympäristön muutoksesta tulevan vuosikymmenen aikana. Toimintaympäristöön vaikuttavat muun muassa energiamurros, yhteiskunnan sähköistyminen ja kaupungistuminen.

Suunnitelmassa esitetään myös jakeluverkon eri kehittämisvyöhykkeiden kehittämisstrategiat. Jakeluverkko on jaettu pienempiin kehittämisvyöhykkeisiin pohjautuen jakeluverkon rakenteeseen ja ympäristöön.

- Kullekin vyöhykkeelle esitetään vyöhykkeen nykytilaa esittäviä tunnuslukuja, tulevaisuuden kehittämisstrategia sekä eri teknisten ratkaisujen välisiä elinkaarikustannusvertailuja vyöhykkeelle tyypillisessä kohteessa. Tämä on varmaan mielenkiintoista tietoa ja avaa sähköverkkojen toimintaa asiakkaille ja sidosryhmille aivan uudella tavalla.

Palautteen saa antaa anonyymisti

Osallistuminen kehittämissuunnitelman kommentointiin on tärkeää, jotta paikallinen sähköverkkoyhtiö voi kehittää sähköverkkoa yhdessä alueen asiakkaiden ja muiden sidosryhmien tarpeiden mukaisesti.

- Kehittämissuunnitelmaa tullaan huomioimaan asiakkailtamme ja sidosryhmiltämme saadun palautteen perusteella.  Julkaisemme lopullisen kehittämissuunnitelmamme 30.6.2022 mennessä verkkopalvelussamme, verkostopäällikkö kertoo ja odottaa runsaasti hyvää ja kehittävää palautetta.

Kehittämissuunnitelman kuuleminen ei edellytä henkilötietojen luovuttamista, eikä niitä kerätä. Kuulemisen tulokset toimitetaan kuulemisen päätyttyä Energiavirastolle.

- Mikäli asiakas haluaa ottaa yhteyttä meihin muissa kuin kehittämissuunnitelmaan liittyvissä asioissa, pyydämme olemaan yhteydessä meihin normaalien asiakaspalvelumme kanavien kautta.

Kehittämissuunnitelmaan pääsee tutustumaan ja kommentoimaan sähköisesti osoitteessa https://lappeenrannanenergiaverkot.kehittamissuunnitelma.fi/.

Kehittämissuunnitelman alusta on avoinna kommentoinnille ja palautteille 9.5.-9.6.2022 välisen ajan.

- Tervetuloa mukaan kehittämään sähköverkkoa sopivaksi meidän kaikkien tarpeisiin!

 

 

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.