Kerro meille ideasi ja voita leffanäytös kaveriporukallesi

Ideakilpailumme uudistui joukkuesarjalla henkilösarjan lisäksi.
Lappeenrannan Energia
|
Kerro meille ideasi ja voita leffanäytös kaveriporukallesi
Minunideani.fi-verkkopalvelun kautta kerätään jälleen parhaita ideoita yhteisen kotiseutumme kehittämiseksi. Edellisvuotisista ehdotuksista näyttävin oli elokuussa toteutunut Maailman parhaan veden show, joka toi Lappeenrannan satamaan tuhansia silmäpareja.

Marraskuun alussa käynnistynyt ideakilpailu kerää viimevuotiseen tapaan eteläkarjalaisten parhaat ehdotukset Lappeenrannan Energian ylläpitämälle minunideani.fi-sivustolle. Edellisvuoteen verrattuna kisaan on otettu yksi iso muutos.

– Tällä kertaa mukana on myös joukkuesarja. Toivomme, että etenkin nuoret innostuisivat mukaan ideoimaan parempaa kotiseutua, sanoo Lappeenrannan Energian viestinnän asiantuntija Kirsi Ojapelto.

Ojapelto vinkkaa, että joukkuekisa on oiva vaihtoehto esimerkiksi koululuokalle, urheiluseuralle tai muulle pienelle yhteisölle. Joukkuesarjaan osallistumalla porukka on mukana arvonnassa, jonka pääpalkinto on elokuvaelämyksen yksityisnäytöksenä paikallisessa elokuvateatterissa helmikuussa 2024.

Henkilösarjassa arvonnan voittanut puolestaan palkitaan voittajan valinnan mukaan joko iPhone 15 Prolla tai iPad Pro 11:llä.

Idean julkaisun ja arvontaan mukaan pääsemisen kynnys ei ole korkea. Idea voi liittyä esimerkiksi ilmastotekoihin, kuluttamiseen tai vaikkapa hyvinvointiin. Lappeenrannan lisäksi idea voi liittyä myös lähikuntiin. Tärkeää kuitenkin on, että ehdotukseen sisältyy jotakin konkreettista.

Viimevuotisen ideakilpailun suurin toteutus ja näyttävin toteutus oli 31.8.2023 Lappeenrannan satamassa nähty Maailman parhaan veden show. Samana päivänä Lappeenrannan vesitorni otti vastaan vierailijoita koko päivän ajan. Kaikkiaan kävijöitä oli yli 850. Yleisöä kiinnosti myös Rakuunamäen Pumppuhuone, jonne yleisö pääsi tutustumaan Lappeenrannan Energian Puhtaan veden historia -näyttelyyn.

Tapahtumien lisäksi viime vuoden ideakilpailussa ehdotettiin esimerkiksi kaupungin ja yritysten vastuullista kuluttamista valojen käytössä. Idean ajatus oli koko edellisen talven kestäneen energiansäästökampanjan jatkoksi hyvin ajankohtainen ja kaupunki vastasikin sopivasti tähän haasteeseen kesäkaudella sammuttamalla katuvaloja kesän valoisimmaksi ajaksi

Lappeenrannan Energia välittää jatkossakin Minunideani.fi:hin tulleet ehdotukset eteenpäin oikeille tahoille, vaikka ei voisikaan itse niitä suoraan toteuttaa.

Ojapelto muistuttaa, että vaikka omaa ideaa ei keksisikään, minunideani.fi:ssä voi myös tutustua muiden ideoihin ja äänestää omasta mielestään parasta. Jotkut ideoista voivat päätyä jatkojalostuksen kautta jopa Lappeenrannan Energian omaksi tuotteeksi tai palveluksi.

– Sellaisiakin toiveita on ehdotettu, jotka meillä onkin jo itse asiassa toteutettu. Kaikki eivät vain vielä ole välttämättä löytäneet niitä, Ojapelto sanoo.

Yksi edellä mainituista esimerkeistä on Lappeenrannan Energian kaukolämmön tarkastuspaketti eli Kaukoviisas-palvelu.

Aito asiakasymmärrys ei synny itsestään

Minunideani.fi on Lappeenrannan Energian ydinlupauksiin kuuluvan aidon asiakasymmärryksen yksi ilmentymä. Välttämättömyyshyödykkeitä toimittavan yhtiön ja sen asiakaskunnan välinen aktiivinen vuoropuhelu on tärkeää toiminnan kehittämisen kannalta.

Konsernin asiakkuus- ja digipalvelujen johtaja Sami Pesonen kertoo, että samassa hengessä myös Lappeenrannan Energian kyselymuotoista asiakastyytyväisyyden mittaamista uudistetaan jatkossa entistä enemmän asiakaskokemuksen mittaamisen suuntaan.

– Tavoitteena on luoda entistä parempaa ymmärrystä asiakaskohtaamisten toteutumisen nykytilasta eri palvelupolkujen varrella. Sen avulla kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa entistä enemmän asiakkaidemme tarpeita vastaavia palveluita, Pesonen sanoo.

Lappeenrannan Energian uudistunut asiakaskysely toteutetaan Pesosen mukaan sähköisesti joulukuussa.

– Osa asiakkaistamme saa pian kutsun vastata sähköpostitse. Osalle välitämme avointa kutsua vastaamaan verkkopalvelussamme ja somekanavillamme.

Maailman paras vesi show

Maailman parhaan veden -show järjestettiin 31.8.2023 yhtenä MinunIdeani-osallistamiskampanjan toteutuksena. Show’n tuotti Tanssivat Vedet. Katso Maailman parhaan veden show Youtubessa

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.