Kaukolämpölaitteiden uusiminen kannattaa – hae ARAn avustusta

ARA voi myöntää matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtyville avustusta.
Lappeenrannan Energia
|
Hae tukea ARAlta kaukolämpölaitteiston uusintaan
Tiesitkö, että kaukolämpölaitteiston käyttöikä on noin 25–30 vuotta? Mikäli laitteiston uusinta on ajankohtaista, kannattaa hyödyntää ARAn avustus matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymiseksi. Viime vuonna käynnistettyä ARAn avustusta voi tämänhetkisen tiedon mukaan hyödyntää vuoden 2023 ajan. Tuki on tarkoitettu asuinrakennusten omistajille ja se myönnetään valtion asuntorahastosta.

Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus tarjoaa mahdollisuuden hakea avustusta matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymiseksi. Siirtymä tähän ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon vaatii kaukolämpölaitteiston uusintaa, jonka kustannuksia avustuksella pyritään helpottamaan. Avustuksen suuruus vaihtelee 2000–6000 euron välillä ja sitä voi hakea vähintään puolet vuodesta vakituisessa käytössä oleviin asuinrakennuksiin.

Avustusta voidaan myöntää, mikäli asuinrakennuksen olemassa oleva kaukolämpölaitteisto poistetaan ja korvataan laitteistolla, jonka mitoituksena kaukolämmön tuloveden lämpötila on enintään 90 Celsius-astetta. Lisäksi kiinteistön tulee sijaita alueella, jossa laitteiston uusiminen edesauttaa kaukolämpöverkon lämpötilan madaltamista. Tukea voi saada myös samassa yhteydessä tehtävään lämmitysjärjestelmän tasapainotukseen ja säätöön.

Energiatehokkaampaa lämpöä

Matalalämpöinen kaukolämpövesi mahdollistaa hukkalämpöjen, lämpöpumppujen ja uusien tuotantomuotojen hyödyntämisen kaukolämmön tuotannossa. Lämmönjakokeskusten kehittämisellä varmistetaan edullisempi ja kestävämpi kaukolämmön toimitustapa. Myös leasing-laitteistot hyväksytään tuen piiriin, joten voit hyödyntää esimerkiksi Kaukoviisas Laitteisto -palveluamme lämpölaitteiston uusimiseen.

”Avustus kannattaa hyödyntää, jos laitteistojen päivittäminen on ajankohtaista. Uusituilla laitteilla saat paikallista kaukolämpöä energiatehokkaammin.” - asiakkuuspäällikkö Petra Sulkama

Pyydä kaukolämpötoimittajan lausunto

Avustusta hakee asuinrakennuksen omistaja ARAn verkkoasioinnissa. Hakemus tulee jättää ennen korjaustoimenpiteiden aloittamista. Hakemukseen liitetään muiden tietojen lisäksi kaukolämpötoimittajan lausunto, jonka saat ottamalla yhteyttä myyntiimme. Lue lisää ARAn verkkosivuilta.  

Kaukolämmön avustuksiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä asiakkuuspäällikkö Petra Sulkamaan:

p. 050 336 9974 , petra.sulkama [at] lreoy.fi.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.