Kaukolämmön myynnin perusmaksu nousee 1.1.2024

Tiedotamme asiakkaitamme hinnankorotuksesta myös asiakaskohtaisella tiedotteella.
Lappeenrannan Energia
|
kuvituskuva - nainen säätää lämpötermostaattia
Kaukolämmön perusmaksua korotetaan vuodenvaihteesta alkaen. Hinnankorotus kohdistuu myynnin perusmaksuun ja sen suuruus riippuu asiakkaan lämmönkäyttöpaikallaan käyttämästä laskutusvesivirrasta. Myynnin energiamaksu ja siirron maksut pysyvät nykyisellä tasolla. Hinnankorotuksen vaikutus asiakkaan kaukolämmön kokonaismaksuihin on keskimäärin noin viisi prosenttia.

Kaukolämmön perusmaksun perusteena olevat kiinteät kustannukset ovat nousseet energiakriisistä ja sitä seuranneesta inflaatiosta aiheutuneen yleisen kustannustason sekä hiilineutraaliuteen ja huoltovarmuuteen kohdistuneiden investointien seurauksena. 

Lappeenrannan kaukolämmön tuotannossa on varauduttu polttoaineiden saatavuuteen ja hintaan vaikuttaviin epävarmuustekijöihin monipuolisilla uusiutuviin biopolttoaineisiin ja sähköön perustuvilla tuotantoratkaisuilla. Eri lämmönlähteitä hyödyntävä kaukolämmön tuotantomme tuo varmuutta tilanteisiin, joissa jonkin polttoaineen saatavuus on rajoitettu. Balticconnectorin rikkoutumisella ei ole vaikutusta kaukolämmön toimitusvarmuuteen lappeenrantalaisille asiakkaillemme.

Lappeenrannassa kaukolämpö on pysynyt vuosia vakaahintaisena ja hinta on alle valtakunnallisen keskiarvon perusmaksun korotuksen jälkeenkin. Olemme panostaneet pitkäjänteisesti uusiutuviin, hukkalämpöön ja lämmönvarastointia hyödyntäviin lämmöntuotantoratkaisuihin. Suunnitelmissamme on investoida ensi vuonna kaukolämmön tuotannon tehokkuuteen, hiilineutraaliuteen ja toimitusvarmuuteen kotiseudullamme 7,1 M€. 

Kehittämällä kaukolämpöä ja siihen liittyviä ratkaisuita pidämme kaukolämmön luotettavana, ympäristöystävällisenä ja hinnaltaan kilpailukykyisenä lämmityspalveluna asiakkaillemme myös tulevaisuudessa. 

Tutustu kaukolämmön uuteen toimitushinnastoon 1.1.2024 alkaen.

Esimerkki hinnankorotuksen vaikutuksesta tyyppitalojen maksuihin vuodessa

Maksut sisältävät alv. 24 %.

 

Nykyiset perusmaksut yhteensä €

Uudet perusmaksut yhteensä €

Nykyiset energia- ja perusmaksut yhteensä €

Uudet energia- ja perusmaksut yhteensä €

Omakotitalo vuosikulutus 18 MWh

343

418

1 819

1 894

Rivitalo vuosikulutus 150 MWh

2 436

3 042

14 738

15 342

Kerrostalo vuosikulutus 600 MWh

6 949

8 763

56 148

57 966

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.