Ideoidaan yhdessä kestävämpi kotiseutu

Kerro meille kehitysideasi!
Lappeenrannan Energia
|
Ideoidaan yhdessä kestävämpi kotiseutu
Nostamme jälleen kotiseudun asukkaiden ääntä kuuluville ideakilpailulla, jossa tarkoituksena on kerätä konkreettisia keinoja kestävän, turvallisen ja hyvinvoivan arjen edistämiseksi Etelä-Karjalassa. Kutsumme erityisesti nuoria opiskelijoita yläkoululaisista aina yliopisto-opiskelijoihin mukaan ideoimaan, vaikka toki kaikenikäiset saavat ja voivat edelleen osallistua. Kaikkien idean jättäneiden kesken arvotaan henkilö- ja joukkuesarjoissa huikea palkinto!

Tule mukaan kehittämään kanssamme parempaa tulevaisuutta. Paikallisena energia- ja vesiyhtiönä avasimme jälleen loppuvuodeksi ideakilpailun, jossa voi paitsi tehdä omia ehdotuksia, myös äänestää omasta mielestään parhaita muiden osallistujien ehdotuksia. Tänä vuonna osallistumissarjoja on ensimmäistä kertaa kaksi: oma henkilöille ja toinen joukkueille vaikkapa opiskelijaporukasta urheilujoukkueeseen tai työtiimiin.

Miten sinä kehittäisit yhteistä kotiseutuamme puhtaammaksi ja kestävämmäksi? Kerro kehitysideasi ja tutustu muiden jättämiin ideoihin MinunIdeani-sivutolla! Voit ideoida yksin, yhdessä kaverin kanssa tai vaikka koko luokan, urheilujoukkuueen tai työporukan voimin!

Ideoiden lähettäminen ja niiden puolesta äänestäminen onnistuu Lappeenrannan Energian verkkopalvelun MinunIdeani.fi kautta. Ideoita julkaistaan sivustolla sitä mukaa, kun niitä ehdotetaan.

Kestävän kehityksen tavoitteet ideoinnin taustaksi

Julkaisuseulaa ei läpäise ihan mikä vaan heitto. Kaikkien ehdotusten tulee pohjautua YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Lappeenrannan Energialla halutaan huomioida erityisesti kuusi YK:n keskeistä tavoitetta: Puhdas vesi ja sanitaatio, Edullinen ja puhdas energia, Kestävä teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri, Kestävät kaupungit ja yhteisöt sekä Ilmastoteot.

Esimerkiksi puhtaan energian osalta YK:n yhtenä virallisena tavoitteena on vuoteen 2030 mennessä tuplata energiatehokkuuden maailmanlaajuinen parantumisvauhti. Tärkeintä on kuitenkin energian tehokas käyttö eli energiansäästö, johon jokainen voi vaikuttaa päivittäisillä teoilla.

Voit tutustu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin tarkemmin MinunIdeani.fi-sivustolla.

Tänä vuonna oma sarja henkilöille ja joukkueille

Kun jätät ideasi 1.11.-31.12.2023, olet mukana henkilö- tai joukkuesarjan palkinnon arvonnassa. 

Palkinnot arvotaan molemmissa sarjoissa kaikkien ideoita jättäneiden kesken tammikuussa 2024. Henkilösarjan voittaja voi valita palkinnoksi iPhone 15 Pron tai iPad Pro 11:n. Joukkuesarjan voittajalle mahdollistamme yhteisen elokuvaelämyksen yksityisnäytöksenä paikallisessa elokuvateatterissa helmikuussa 2024.

Klikkaa ideoimaan @MinunIdeani.fi

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.