Hyvän mielen kesätyöpaikka

Energialla kesätyöntekijät tuovat uutta näkökulmaa ja osaamista työhön.
Lappeenrannan Energia
|
Kesätyöntekijä - Lappeenrannan Energia
Lappeenrannan Energia työllistää kesäisin useita työntekijöitä, jotka pääsevät tutustumaan energia-alaan ja kartuttamaan arvokasta kokemusta työelämästä. Paljasjalkainen lappeenrantalainen Rosa Nupponen on ollut todella tyytyväinen Energialla työskentelyyn ja töissä vallitsevaan hyvään fiilikseen.

Rosa Nupponen työskentelee toista kesää asiakasneuvojana Lappeenrannan Energian asiakaspalvelussa. Työtehtäviin kuuluvat pääasiassa asiakkaiden palveleminen puhelimitse tai online-yhteydenottojen kautta. Normaalitilanteessa asiakkaita tavattaisiin myös fyysisesti toimistolla, mutta koronan vuoksi asiakaspalvelu on edelleen suljettuna. Asiakasneuvojana Nupponen hoitaa asiakkaiden sopimuksia, laskutusta ja on apuna kaikessa, mikä heitä mietityttää.

– Viime kesänä Energian työpaikkailmoitus tuli vastaan kesätöitä hakiessa, ja heti tuli sellainen tunne, että tämä voisi olla sopiva haaste. Energia-ala ei ollut minulle alunperin tuttu ja työnhaun yhteydessä korostettiin, ettei tarvitsekaan olla, sillä kaiken voi oppia. Olen oppinut töissä todella paljon ja sitä kautta energia-ala on alkanut kiinnostaa, Nupponen sanoo.

Nupponen kertoo viihtyneensä Energialla todella hyvin. Erityisesti viime kesän vierailut eri tuotantolaitoksilla ja puhdistamolla ovat jääneet hyvin mieleen.

– Pääsimme käymään Toikansuolla, Mertaniemessä ja Huhtiniemen vedenottamolla. Meille oli järjestetty paljon kaikkea toimintaa ja meistä pidettiin hyvää huolta. Tuli tunne, että meidän haluttiin oppivan ja tutustuvan taloon, Nupponen kertoo.

Tämä kesä on ollut poikkeuksellinen, sillä vastaavanlaisia asioita ei ole voinut koronatilanteen vuoksi järjestää. Toimistolla oloa on myös rajoitettu, mutta onneksi etäyhteyksien avulla kollegoihin on ollut helppo pitää yhteyttä.

– Pääsin jo viime kesänä tutustumaan kaikkiin, joten talo ja ihmiset ovat tuttuja, Nupponen iloitsee.

Uusia näkökulmia kesätyöntekijöiltä

Energialla ollaan työkavereiden kanssa paljon tekemisissä, sillä asiakaspalveluun liittyvissä asioissa kollegoilta kysytään usein neuvoa ja asioita pohditaan yhdessä. Vaikka työntekijät ovat eri ikäisiä ja heillä on erilaiset taustat, kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään.

– Meillä nuorilla on erilainen näkökulma asioihin. Viime aikoina on tullut paljon uusia it-järjestelmiä ja on ollut hauska huomata, että olemme voineet auttaa konkareita, jotka osaavat kaiken muun. Töissä opetellaan ja tehdään yhdessä. On kiva, että aina voi kysyä apua ja sitä saa aina pyydettäessä, Nupponen kuvailee.

Nupponen kokee saaneensa esimieheltään hyvin tukea ja apua, vaikka esimies ei työskentelekään täysin samoissa tehtävissä. On tärkeää, että omalle esimiehelle voi puhua asiasta kuin asiasta.

– Olen pitänyt siitä, että esimiehelle voi puhua todella matalalla kynnyksellä, eikä välissä ole isoa kuilua. Meillä on aloitekeskusteluja ja kesän lopuksi käydään kehityskeskustelu. Esimieheltä voi aina kysyä apua, jos jokin mietityttää, Nupponen kertoo.

Muutos kevään suunnitelmiin

Nupponen opiskelee LAB-ammattikorkeakoulussa IB-luokalla kansainvälistä liiketaloutta ja ensi syksynä edessä on kolmas opiskeluvuosi. Huhtikuussa Nupposen tarkoituksena oli aloittaa viiden kuukauden työharjoittelu Los Angelesissa Suomen pääkonsulaatissa. Harjoittelu peruuntui kuitenkin kevään koronatilanteen vuoksi.

– Tein talvella töitä Energialla osa-aikaisena, joten jos en olisi lähtenyt harjoitteluun, olisin hakenut Energialle töihin. Korona kuitenkin muutti suunnitelmia, enkä päässyt lähtemään. Soitin sitten Energialle ja kerroin tilanteesta, niin onneksi he olivat jo etukäteen arvelleet, etten pääsekään lähtemään, Nupponen nauraa.

Hyvän mielen työpaikka

Yksi Lappeenrannan Energian parhaista puolista on työntekijöiden kesken vallitseva hyvä fiilis. Asiakasneuvojan työssä asioita selvitetään ja kysellään paljon eri henkilöiltä, joten positiivinen mieliala välittyy nopeasti työntekijältä toiselle. Nupposen mukaan vastaanotto on aina hyvä, kysyi mistä asiasta tahansa.

– Kesätyöntekijöitäkin arvostetaan, eikä ajatella, että olemme täällä vain hetken. Meistä ammennetaan oppia ja vanhemmat työntekijät ovat sanoneetkin, että on kiva, kun meiltä oppii aina jotain. Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että Lappeenrannan Energia on todella kiva paikka tehdä töitä, Nupponen tiivistää.

 

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.