Helikopterilennoilla tarkastetaan kaukolämpöverkostoa 19.-23.4.

Helikopteri lentää ilta- ja yöaikaan tarkastuskierroksia Lappeenrannassa ja Imatralla.
Lappeenrannan Energia
|
Helikopteri tarkistaa kaukolämpöverkostoa - Gridjet Oy
Lappeenrannan Energiaverkot ja Imatran Lämpö kuvauttavat kaukolämpöverkostoa helikopterilennoilla Lappeenrannan ja Imatran alueilla keskiviikon ja sunnuntain 19.–23.4. välisenä aikana. Helikopterin tekemillä lämpökamerakuvauksilla varmistetaan kaukolämmön toimitusvarmuutta.

Lappeenrannan Energiaverkkojen käyttö- ja kunnossapitoinsinööri Janne Kuningas kertoo, että lämpökamerakuvien ja tietokoneanalyysien avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten lämpövuoto- ja eristevauriokohtien paikantamiseksi.

- Helikopterilennot toteutetaan auringonlaskun jälkeen ilta- ja yöaikaan, jolloin maanpinta on tasalämpöinen ja kaduilla on vähän liikennettä. Tarkkaa ajankohtaa helikopterilennoille ei kyetä ilmoittamaan kuin vasta pari vuorokautta ennen lentoja, sillä lämpökamerakuvauslennoilla sääolosuhteiden on oltava hyvät – ei sadetta, matalalla olevia pilviä tai kovaa tuulta.

Lappeenrannan Energiaverkot ja Imatran Lämpö pahoittelevat helikopterilentojen mahdollisesti aiheuttamaa ajoittaista meluhaittaa kaupunkien alueilla.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.