Energiaverkot tarkastuttaa sähkön suurasiakkaiden virtamuuntajamittareita

Lappeenrannan Energia
|
Suurasiakkaiden sähkömittareita tarkastetaan usean vuoden aikana.
Polarmit on aloittanut Lappeenrannan Energiaverkkojen toimeksiannosta sähkön suurasiakkaiden virtamuuntajamittareiden tarkastukset huhtikuussa. Vuoden 2019 aikana on tavoitteena tarkastaa ensimmäiset 200 virtamuuntajamittaria, sillä mittareita Lappeenrannassa, Savitaipaleella, Lemillä ja Taipalsaarella on noin 1400. Mittarit ovat sulakekooltaan suurempia kuin 3x63 A ja tällaisia mittareita on pääasiassa alueemme yrityksillä, laitoksilla ja tehtailla. Tarkastuksessa varmistetaan virtamuuntajamittareiden ja niihin liittyvien laitteistojen kunto.  

Lappeenrannan Energian mittauspalveluista vastaava asiakkuusjohtaja Jussi Selenius kertoo, että tarkastuksen tavoitteena on selvittää mittarin tarkkuus, onko mittarissa mahdollisesti virheellisyyttä tai muuta ongelmaa, joka voi vääristää mittaustulosta. Energiamittauslaitteistoissa saattaa olla erilaisia virhetekijöitä muillakin osa-alueilla kuin itse mittauslaitteistossa.  Virheitä voi olla esimerkiksi kytkennöissä, liittimissä tai mittamuuntajissa.  

- Isojen kohteiden mahdolliset virheet heijastuvat näkyvimmin sähkön laskutukseen, joten tarkastuksilla voimme varmistaa Energiaverkkojen asiakkaidemme palvelun laatua ja laskutuksen oikeellisuutta, Selenius selventää.

Polarmit Oy on sähköenergian mittauslaitteistojen suunnitteluun, asennukseen sekä sähköenergiamittauksen tarkkuuden tarkastamiseen erikoistunut yritys. Tutustu polarmit.fi.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.