Energiankulutuksen seuranta taloyhtiössä on yhteinen etu

Energiansäästöviikon tiistaina tutkaillaan taloyhtiön kulutusta tarkemmin.
Lappeenrannan Energia
|
Taloyhtiö - tule mukaan säästämään energiaa.
Lappeenrannan Energiaverkkojen sähkön, lämmön ja veden asiakkaanamme voitte seurata taloyhtiönne kulutusta suoraan MinunEnergian tai MinunVeden käyttöraporteista.

Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioista vastaava johtava asiantuntija Petri Pylsy kehottaa taloyhtiöiden hallituksia seuraamaan lämmitysenergian, kiinteistösähkön ja veden kulutusta vähintään kuukausitasolla.

– Taloyhtiön hallinnon pitää reagoida poikkeamiin nopeasti, sillä äkillinen kulutuksen lisääntyminen voi olla merkki rikkoutuneesta LVI-tekniikasta tai vesivuodosta. Hallitus ei kuitenkaan ole ainoa vastuullinen, vaan myös jokaisella asukkaalla on velvollisuus ilmoittaa eteenpäin havaitsemistaan epäkohdista, kuten vuotavista vesikalusteista tai ilmanvaihdon ongelmista, Pylsy muistuttaa.

Kiinteistöliitto ja Motiva julkaisivat Energiansäästöviikolle 5 fiksua vinkkiä joka kodin energiansäästöön -julisteen, joka kannustaa asukkaita torjumaan energiahukkaa. Julisteen voi tulostaa ilmoitustaululle tai jätehuoneen seinälle opastukseksi kaikille asukkaille.

Yhteistyöllä taloyhtiössä tuloksiin!

Järjestelmällinen energiahukan häätäminen on koko taloyhtiön yhteinen asia. Parhaan tuloksen saavuttaa, kun tavoitteista, huoltotehtävistä ja energiankäyttöön liittyvistä tavoista keskustellaan ja sovitaan yhdessä.

Joko teidän taloyhtiönne seuraa sähkön ja lämmön kuukausikulutusta sekä veden kulutustanne MinunEnergiassa? Jos ei, ota pikimmiten asiassa yhteys taloyhtiönne edustajiin ja hyödyntäkää kulutusraportteja yhteisten säästötavoitteiden luomiseen. Yhteistyöllä säästöä saadaan enemmän.

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.