Avustus matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymiseksi päättyy

Lappeenrannan Energia
|
Energiansäästöviikon maanantain vinkki on kaikille kaukolämmittäjillemme
PÄIVITYSTIETO 1.11.2023: Taloyhtiöille, Ara-yhteisöille ja henkilöasiakkaille myönnetty asuinrakennusten energia-avustus päättyy tähän vuoteen. Avustusta on myönnetty tänä vuonna jo lähes 90 miljoonaa euroa, ja jäljellä oleva avustus ei tule riittämään kaikkiin Araan jo saapuneisiin avustushakemuksiin.

Lue lisää Aran verkkosivulta

Artikkeli julkaistu energiansäästöviikolla 9.10.2023
Avustuksen hakumahdollisuus matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymiseksi päättyy vuoden 2023 lopussa. On hyvä huomata, että kaukolämpöavustuksen valtuus tulee Valtion asuntorahastosta ja valtuus ei siirry vuodelle 2024. Tämän vuoksi ARAn on tehtävä avustuspäätökset kuluvan vuoden aikana eli hakemukset tulee lähettää ARAlle hyvissä ajoin. Jos olet harkinnut avustuksen hakua, kannattaa toimia heti!

Asuinrakennusten energia-avustuksen sekä matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymisen avustuksen yhteinen määräraha vuodelle 2023 on yhteensä 98,7 miljoonaa euroa. ARAn arvion (27.9) mukaan yhteistä avustusta on jäljellä noin 6-8 miljoonaa euroa. ARA käsittelee tällä hetkellä syyskuun hakemuksia.

ARAsta kerrotaan, että nyt on viimeiset hetket yrittää aktivoida asiakkaita, sillä sekä määrärahaa että aikaa ei ole paljoa jäljellä. Asuinrakennuksen omistajat voivat hakea avustusta kaukolämpölaitteistojen uusimiseen sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotukseen ja säätöön. Uudet laitteistot mitoitetaan matalalämpöiseen kaukolämpöön soveltuviksi. Avustuksen määrä on 2 000-6 000 euroa kohteesta ja toimenpiteistä riippuen. 

Tutustu avustuksen hakemisen ohjeisiin ja vinkkeihimme

Tällä viikolla vietetään energiansäästöviikkoa - vielä ehdit liittyä mukaan!

Tilaa Elämää & Energiaa suoraan sähköpostiisi

Tilaa asiakaskirjeemme ja saat kuukausittain ajankohtaiset uutiset ensimmäisenä sähköpostiisi.